Scooter rijdt door na botsing met racefietser

© RTV Utrecht
UTRECHT - Na een flink stuk wielrennen zijn twee vrienden op weg naar huis. Als ze door de Utrechtse wijk Overvecht fietsen, wordt één van hen aangereden door een scooter. De bestuurder en zijn bijrijder stoppen niet om het slachtoffer te helpen, maar gaan er vol gas vandoor.
Het gebeurt op maandagmiddag 27 april, Koningsdag, rond 18.15 uur. De mannen fietsen naast elkaar op het fietpad aan de Moldaudreef.

CLAXON

Van achteren komt er met hoge snelheid een scooter aan. De bestuurder claxonneert, maar nog voordat de fietsers kunnen reageren, knalt de scooter op één van hen. De wielrenner slaat over de kop en komt met zijn hoofd hard op het asfalt terecht.

DOORRIJDEN

De bestuurder en zijn bijrijder rijden zonder vaart te minderen door. Bij de rotonde met de Moezeldreef slaan ze rechtsaf, richting Winkelcentrum Overvecht.

GEWOND

De vriend van het slachtoffer vertelt in Bureau Hengeveld dat hij ziet hoe zijn vriend op straat ligt en het schreeuwt van de pijn. Een omstander schiet te hulp en houdt zijn nek stabiel. In het ziekenhuis blijkt dat hij twee gebroken ribben, een gekneusde long en gebroken sleutelbeen heeft. Het zal nog een flinke tijd duren voordat hij helemaal hersteld zal zijn.
De wielrenner raakte flink gewond
De wielrenner raakte flink gewond © Politie Midden-Nederland

HELM

Het feit dat de wielrenner zijn helm droeg, heeft voorkomen dat het nog erger is afgelopen. De helm bleek volledig te zijn gebroken. Dat geeft aan hoe hard de klap is geweest.

SIGNALEMENTEN

De politie zoekt de bestuurder van de scooter en zijn bijrijder.
Verdachte 1 (bestuurder)
- lichtgetinte huidskleur
- 16 - 25 jaar
- mogelijk vlassig snorretje
- donkere kleding
Verdachte 2 (bijrijder)
- lichtgetinte huidskleur
- 16 - 25 jaar
- donkere capuchontrui, met capuchon over zijn hoofd
Ze reden op een donkerkleurige scooter, die er slecht uitzag en onder de beschadigingen zat, en droegen allebei geen helm.

TIPS

Was u getuige of weet u wie die jongens op de scooter zijn? Geef het door en bel met de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 23 mei 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.