Inbreker ontkomt na achtervolging

VEENENDAAL - In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 mei krijgt de bewoner van een huis aan de Tinneweide in Veenendaal ongewenst bezoek. De bewoner van in de 80 moet naar het toilet en ziet dan tot zijn schrik dat er twee jongemannen met bivakmutsen in zijn slaapkamer staan.

WAPEN

Eén van de inbrekers dreigt met een wapen, maar ondanks dat weet de bewoner het alarm in werking te stellen. Daar schikken de mannen van en ze vluchten de woning uit. Inmiddels hebben ze dan al wel een geldbedrag buitgemaakt.
De mannen gaan er in een auto vandoor. Een oplettende buurtbewoner ziet ze wegrijden in een zwarte Volkswagen Polo (bouwjaar 2012). Een agent die onderweg is naar de melding, ziet die auto de A12 richting Ede oprijden en gaat er achteraan. In Ede weet de politie de inbrekers klem te rijden op de Ingenieur Lelystraat.
De 28-jarige bestuurder uit Ede wordt direct aangehouden. De tweede inbreker slaat op de vlucht. Hij weet via de Nieuwe Maanderbuurtweg weg te rennen en slaat rechtsaf naar de Edisonstraat. Vanaf daar raakt hij uit het zicht.

SIGNALEMENT

- lichtgetinte huidskleur
- 1.75m
- sprak Nederlands
- donkere kleding, bivakmuts

TIPS

Wie heeft deze inbreker gezien in de buurt van de Tinneweide in Veenendaal of op zijn vlucht in Ede. Weet u meer, twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 6 juni 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.