Fietser mishandeld door jongens op scooters

© RTV Utrecht
KAMERIK - Jongens op een scooter brengen een fietster ten val. Ze komt hard op het asfalt terecht. De jongens rijden door.

GROENE HART

Vrijdag 22 mei gaat een vrouw van 26 met haar vriend een stukje fietsen in het Groene Hart. Ze rijden op het fietspad langs de Grecht van Woerden naar Kamerik. Ze zien dat drie scooters hen tegemoet komen rijden. Bij het passeren steekt één van de passagiers op de scooter z'n arm uit en raakt de vrouw.
De vrouw raakte flink gewond.
De vrouw raakte flink gewond. © Politie Midden-Nederland

VAL

Ze gaat onderuit en komt hard met haar gezicht op het asfalt terecht. De jongens zien het gebeuren maar rijden door. Omstanders schieten te hulp. Het is vrij duidelijk dat de bijrijder zijn hand opzettelijk uitstak. De vrouw was flink gehavend. Ze had flinke schaafwonden, blauwe plekken en een gekneusde rib.

JONGENS

Het ging om 3 scooters met daarop in totaal 5 jongens. Ze zijn rond de 17/18 jaar en rond de 1.70 lang. De scooters waren donker van kleur en de jongens droegen donkere helmen met een soort haaienvinnen erop.

ZOEKTOCHT

De politie zoekt de scooterrijders. Was u getuige? of weet u wie die jongens op hun scooters zijn? Misschien hebben ze u die dag ook wel vervelend benaderd. Opvallend detail is dat ze allevijf helmen met een soort haaienvinnen droegen. Met uw tips kunt u terecht bij de opsporings-tiplijn: 0800 - 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 20 juni 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.