Straatrover met voorliefde voor Airpods

PROVINCIE UTRECHT - In Nieuwegein en Vianen zijn tieners slachtoffer geworden van een straatrover die op een rode Piaggio scooter rijdt, type Zip. De tieners moesten hun airpods inleveren. Of het om dezelfde dader gaat is nog niet bekend.
De Ringwade in Nieuwegein
De Ringwade in Nieuwegein © Google Streetview

hamer

Zondagavond 7 juni fietst een jongen van 16 rond 22.00 uur op de Ringwade in Nieuwegein. Hij wordt ingehaald door een man op een rode Piaggio Zip. De man rijdt hem klem en eist zijn airpods. Die wil hij niet geven. Dan bedreigt de man hem met een hamer. Daar schrikt de jongen zo van dat hij zijn airpods wel afgeeft.
De Middelwaard in Vianen
De Middelwaard in Vianen © RTV Utrecht

Vianen

Een dikke week later, maandagavond 15 juni gebeurt bijna hetzelfde. Op de Middelwaard in Vianen, ter hoogte van de kruising met Amaliastein, wordt een jongen van 15 klemgereden. Dader is weer een man op een rode Piaggio Zip. Hij dreigt te slaan met een slagwapen en eist de airpods van de jongen. De straatrover weet één van de twee oortjes te pakken te krijgen, maar omdat een auto voorbij rijdt, besluit hij ervandoor te gaan, zonder het tweede oortje.

overeenkomsten

De straatrover is een man, rijdt op een rode Piaggio Zip, is gericht op airpods, laat de slachtoffers eerst passeren en rijdt ze daarna klem en bedreigt ze met een slagwapen. Het lijkt om dezelfde dader te gaan.

SIGNALEMENT

Het signalement dat beide slachtoffers geven, komt overeen. Beiden spreken over een:
- blanke jongeman
- ongeveer 1.85m
- tussen de 17 en 20 jaar
- donkere jas
- spijkerbroek
- zwarte helm op
Het ene slachtoffer had het over een bril met rechthoekige glazen en een zwart montuur. De ander zegt dat de dader een zonnebril op had.

meer slachtoffers?

Het is heel goed denkbaar dat deze straatrover vaker heeft toegeslagen. Was u ook slachtoffer? Geef dat dan door. Denkt u te weten om wie het gaat? Twijfel niet en bel één van de tiplijnen; 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 27 juni 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.