Man in coma en half blind na verkeersruzie

UTRECHT - Een verkeersruzie op de Kanaalstraat in Utrecht is volledig uit de hand gelopen. Eén van de slachtoffer ligt in coma op de intensive care.

Peugeot

Het speelde zich af in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni. Rond 03.00 uur rijdt een man uit Huizen samen met twee vrienden in zijn Peugeot 307 over de Kanaalstraat in de richting van de Laan van Nieuw-Guinea. Voor hen rijdt een witte of lichtgrijze Volkswagen Polo. De Polo stopt plotseling en de vrienden in de Peugeot halen hem in. Dan ontstaat er gedoe over en weer. Beide bestuurders stoppen en stappen uit. Uit allerlei hoeken komen er dan mannen bij. Binnen de kortste keren staat de Huizenaar midden in een groep van zo'n 5 mannen die hem belagen.
De verdachten reden in een lichtgekleurde Volkswagen Polo
De verdachten reden in een lichtgekleurde Volkswagen Polo © Politie Midden-Nederland

Groep

De groep groeit in een paar seconden uit tot zo'n 20 man. De vrienden van de man stappen uit en krijgen ook klappen. Dan gaat één man uit de groep plotseling achter het stuur van de Peugeot van het slachtoffer zitten en wil ermee wegrijden. Dat laat de Huizenaar niet gebeuren en pakt de bestuurder door het openstaande raam beet. De auto rijdt toch weg, terwijl de man aan de auto hangt.

Smak tegen fietsenrek

Ter hoogte van de kruising met de Soerabayastraat remt de bestuurder hard en de Huizenaar vliegt met een harde klapt tegen een fietsenrek. De man in de Peugeot rijdt door, slaat linksaf de Palembangstraat in en laat de auto achter in één van de parkeervakken. De grote groep mannen die de Huizenaar belaagde is ondertussen te voet en in auto's in allerlei richtingen verdwenen. Het slachtoffer blijft zwaargewond achter bij het fietsenrek.

Intensive care

Het slachtoffer is zwaargewond per ambulance naar de Eerste Hulp gebracht. Hij ligt nog steeds op de IC en is al die tijd niet aanspreekbaar geweest. Inmiddels kan hij communiceren door in een hand te knijpen. Verder is hij aan één oog blijvend blind geraakt en heeft hij meerdere botbreuken.
Het slachtoffer heeft 19 dagen in coma gelegen
Het slachtoffer heeft 19 dagen in coma gelegen © Politie Midden-Nederland

Signalementen

Het begon allemaal met de bestuurder van de Polo. Van hem weet de politie op dit moment niet meer dan dat het een jonge man is met een lichtgetinte huidskleur, waarschijnlijk van Noord-Afrikaanse afkomst.
Verdachte 1 (bestuurder van de Volkswagen Polo)
- lichtgetinte huidskleur
- 20 - 25 jaar
- ongeveer 1.87m
- kleine tot normale zwarte baard
Verdachte 2 (wilde de Peugeot stelen)
- lichtgetinte huidskleur
- ongeveer 26 jaar
- dik postuur
- zwart, naar achteren gekamd haar
- zwarte baard
- droeg een zwart t-shirt
- had een sigaret in zijn handen toen hij in de Peugeot van het slachtoffer stapte
Dan zijn er nog de belagers uit de groep van 20. Eén van hen is door de vrienden van het slachtoffer specifiek omschreven:
Verdachte 3
- lichtgetinte man
- ongeveer 1.75m
- smal postuur
- rond de 23 jaar
- zeer kortgeschoren zwart haar
- droeg een zwart jasje

Tips?

Naar aanleiding van alle aandacht in de media kwamen er tien tips binnen. Die leidden helaas niet naar de verdachten. De bestuurder van een zwarte auto die achter het slachtoffer op de Kanaalstraat reed, heeft zich inmiddels gemeld.
Als u iets weet over de groep verdachten, blijf daar dan niet mee zitten en meld het bij de politie. Dat kan via de tiplijn: 0800 - 6070 en als u dat liever anoniem doet, bel dan met M: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 27 juni & 7 oktober & 23 december 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.