Mysterieuze woninginbraak in De Meern

© Politie Midden-Nederland
DE MEERN - Een echtpaar uit De Meern staat voor een raadsel. In de nacht van 15 op 16 juli breken twee mannen in bij hun woning. Maar de daders hebben niets van waarde meegenomen. De politie zoekt de daders en wil graag meer weten over het motief van de inbraak.

Deurbelcamera

De vrouw des huizes ontdekt de inbraak als ze 's ochtends op haar telefoon ziet dat de deurbelcamera de 's nachts meerdere opnames heeft gemaakt. Op de beelden is te zien hoe twee mannen bij de voordeur staan en met een sleutel de deur openen.

Geen buit

Als de vrouw de beelden heeft bekeken, gaat ze samen met haar man op onderzoek om te kijken wat er gestolen is. er blijkt helemaal niets te zijn verdwenen. Het enige dat ze zien is dat in de werkkamer wat lades geopend zijn, terwijl bv de autosleutels gewoon voor het grijpen lagen.

Onherkenbaar

De politie laat de beelden van de deurbelcamera zien, maar in eerste instantie zijn de mannen onherkenbaar gemaakt. Omdat de aanleiding van de inbraak niet duidelijk is én omdat er niets is gestolen, hoopt de politie dat de daders zich zelf komen melden. Als dat niet gebeurt, worden de beelden van de daders binnenkort wél herkenbaar getoond.
De inbrekers zijn te zien op de beelden van de videodeurbel

Signalementen

Verdachte 1
- lichte huidskleur
- donker kort haar
- bakkebaarden, stoppelbaardje
- normaal postuur
- donkerblauwe gewatteerde jas,
- donkere broek
- zwarte handschoenen, witte streep op de rug, mogelijk van Nike
Verdachte 2
- lichte huidskleur
- slank postuur
- zwarte jas, capuchon, bontrand, brede kraag
- blauwe spijkerbroek, scheuren
Opvallend is zijn jas met de glimmende drukknopen bij de kraag en op de mouwen.

Tips

Heeft u ondanks de onherkenbare beelden toch een idee wie deze inbrekers zijn? Of weet u wat de reden van deze inbraak zou kunnen zijn? Geef het door via de tiplijn. Anoniem bellen kan ook via 0800 - 7000. Ben jij één van deze mannen? Meld jezelf dan bij de politie. Dan voorkom je dat de beelden binnenkort herkenbaar worden uitgezonden.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 30 september 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.