Man mishandeld door straatrovers

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Een 39-jarige man uit Veenendaal is tijdens het uitlaten van zijn hond mishandeld door twee straatrovers. Hij kreeg een harde klap tegen zijn oog, waardoor hij in het ziekenhuis belandde.

Hond uitlaten

Op zondagavond 20 september rond 23:00 uur laat de man zijn hond uit. Hij loopt op de Ruissveen in Veenendaal naar de hondenuitlaatplaats. Hij rookt een sigaret en is bezig met zijn telefoon. Dan ziet hij een scooter aankomen met twee jongens erop. Zij komen uit de richting van de Tuinfluiter.

Vuurtje

De scooter stopt en de passagier vraagt het slachtoffer om een vuurtje. Hij ziet daar geen kwaad in en geeft de passagier het vuurtje. Ineens eist de passagier zijn telefoon. Hij heeft als hobby kickboksen en is zeker niet van plan om zijn telefoon vrijwillig af te staan. Als reactie hierop haalt de straatrover een mes tevoorschijn en er ontstaat een worsteling.

Fietsers

Het slachtoffer wordt meerdere malen gestoken door de straatrover. Op dat moment komen er twee fietsers aan die in de richting van de Componistensingel fietsen. Daar schrikken de straatrovers van en vertrekken met hun scooter in de richting van de Sprenkelaar. Net voor vertrek krijgt de Veenendaler nog een flinke vuist tegen zijn oog.

UMC Utrecht

De man loopt vervolgens naar huis om alles aan zijn vrouw te vertellen. Na korte tijd wordt hij duizelig en zijn vrouw besluit om de politie en de ambulance te bellen. Hij is slecht aanspreekbaar en heeft een grote zwelling aan zijn rechteroog. Omdat de ambulancebroeders vrezen dat het slachtoffer hersenletsel heeft opgelopen wordt hij naar het UMC Utrecht gebracht. Daar blijkt dat hij een hersenschudding heeft opgelopen. Verder heeft hij ook lichte verwondingen aan zijn lichaam als gevolg van de messteken en heeft hij een dik blauw oog van de vuistslag. De volgende ochtend mag hij het ziekenhuis weer verlaten.

Signalement

De straatrover met het mes is een licht getinte jongen, rond de 18 jaar en ongeveer 1,85 meter. Hij heeft een stevig postuur, grote neus en een vlassig sikje. Hij droeg die avond een zwart trainingspak met hoodie en onder zijn capuchon een zwart petje.
De bestuurder van de scooter was ook een licht getinte jongen en ook ongeveer 18 jaar. Hij was vermoedelijk kleiner dan de jongen met het mes, maar dat was voor het slachtoffer moeilijk inschatten, omdat hij op een scooter zat. Ook hij droeg donkere kleding en hij was de bestuurder van de zwarte scooter.

Tips

Weet u wie deze straatrovers zijn? Of heeft u informatie over deze jongens die kunnen helpen om ze op te sporen? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel met M: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 30 september 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.