Straatrover met mes slaat toe in Nieuwegein

© RTV Utrecht
NIEUWEGEIN - Een 28-jarige man uit Nieuwegein is tijdens een wandeling in Park Oudegein beroofd. Een man bedreigde hem met een mes en beroofde hem van zijn portemonnee.

Wandelen

Op donderdagavond 15 oktober gaat de Nieuwegeiner naar het park om te wandelen. Na een uur wandelen komt hij rond 18:30 hij een jongeman met een fiets tegen op een bankje in de buurt van de kinderboerderij. Hij geeft hem geen aandacht en loopt rustig door richting de uitgang van het park, bij de tennisvereniging.

Mes

Als de wandelaar ongeveer 150 meter is doorgelopen, hoort hij rennende voetstappen achter zich. Hij denkt in eerste instantie dat het een jogger is, maar even later ziet het slachtoffer dat de man is die op dat bankje zat. Hij kon dat zien aan de kleding en het postuur. De dader bedreigt de wandelaar met een mes en eist de portemonnee. Het slachtoffer voelt zich dermate bedreigd dat hij die afgeeft.

Fiets

De dader vlucht vervolgens lopend naar het bankje waar zijn fiets dan nog staat. Het slachtoffer is geschrokken en rent naar de uitgang van het park, waar hij 112 belt. Agenten komen ter plaatse en doorzoeken het park. Helaas wordt de straatrover niet aangetroffen. De fiets is ook weg, dus vermoedelijk is hij daarmee gevlucht.

Signalement

De verdachte is
- een jongeman
- heeft een zeer donkergetinte huidskleur
- lang, slungelachtig postuur
- ongeveer 1.85m
- zwarte capuchontrui
- een zwart gewatteerde jas
- zwarte schoenen met een witte zoolrand.

Getuige

De politie zoekt één getuige in het bijzonder. Een dag na het voorval loopt een man langs de kinderboerderij in het park en komt daar een man met een hond tegen. De man met de hond zegt dan dat hij een mes heeft gevonden en laat die zien. Dit kan natuurlijk het mes zijn die de avond ervoor gebruikt is bij de straatroof. De getuige die gezocht wordt heeft lang krullend haar, is rond de 60 jaar en droeg kakikleurige kleding en liep met een zwarte labrador.

Tips

Weet u wie de straatrover is die zijn slag sloeg in Park Oudegein in Nieuwegein? Of heeft u tips over de getuige die wordt gezocht? Twijfel dan niet en bel één de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 28 oktober 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.