FC Utrecht-supporters gezocht voor beledigende spreekkoren

UTRECHT - UPDATE: naar aanleiding van de uitzending hebben 5 verdachten zich gemeld bij de politie.
Begin dit jaar was het groot feest bij FC Utrecht toen de club met 2-0 won van Ajax en daarmee de finale bereikte van de KNVB-bekercompetitie. Voorafgaand aan de wedstrijd maakte een groep supporters zich schuldig aan zeer beledigende, antisemitische spreekkoren. De politie is op zoek naar elf jongens en laat vandaag hun foto's zien.

Spelersbus

Als de spelersbus van Ajax op woensdag 4 maart arriveert bij de Galgenwaard, staan achter de hekken flink wat Utrechtse voetbalfans. De meesten gedragen zich netjes, maar een kleine groep vindt het kennelijk nodig om beledigende antisemitische teksten te zingen en te scanderen. De volgende dag wordt er aangifte gedaan van deze uitlatingen en de politie start een onderzoek.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden van het stadion is te zien dat dertien personen zich zichtbaar schuldig maken aan het zingen van beledigende teksten. Het onderzoek heeft de nodige tijd gekost. De recherche heeft twee verdachten kunnen identificeren. De overige elf worden nog gezocht.

Foto's

Hieronder ziet u foto's van de elf nog gezochte supporters. Omdat het vermoeden is dat sommigen minderjarig zijn, is er een waasje over de gezichten gelegd en is er een balkje voor de ogen geplaatst. De politie hoopt dat de verdachten zichzelf herkennen en zich melden, of dat ze herkend worden door anderen. Als hun identiteit over een week nog niet bekend is, worden de foto's zónder waasje en balkje getoond.
Verdachte 1
Verdachte 1 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 4
Verdachte 4 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 5
Verdachte 5 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 9
Verdachte 9 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 11
Verdachte 11 © Politie Midden-Nederland

Tips

Herkent u één of meer van deze verdachten? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Herken je jezelf? Wees dan verstandig en meld je bij het politiebureau. Dan voorkom je dat je foto binnenkort zonder waasje en balkje getoond wordt.
Uitzending 4 november 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.