Politie zoekt nog vijf FC Utrecht-supporters

UTRECHT - Vorige week liet de politie in Bureau Hengeveld foto's zien van elf FC Utrecht-supporters die zich schuldig hebben gemaakt aan het roepen van antisemitische teksten. De ogen van de verdachten waren voorzien van een zwart balkje. Zes van deze jongens hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Ook kwamen er tips binnen waarin namen werden genoemd. Deze week ziet u de foto's van de vijf overgebleven verdachten, zónder het zwarte balkje.
Begin dit jaar was het groot feest bij FC Utrecht toen de club met 2-0 won van Ajax en daarmee de finale bereikte van de KNVB-bekercompetitie. Voorafgaand aan de wedstrijd maakte een groep supporters zich schuldig aan zeer beledigende, antisemitische spreekkoren.

Spelersbus

Als de spelersbus van Ajax op woensdag 4 maart arriveert bij de Galgenwaard, staan achter de hekken flink wat Utrechtse voetbalfans. De meesten gedragen zich netjes, maar een kleine groep vindt het kennelijk nodig om beledigende antisemitische teksten te zingen en te scanderen. De volgende dag wordt er aangifte gedaan van deze uitlatingen en de politie start een onderzoek.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden van het stadion is te zien dat dertien personen zich zichtbaar schuldig maken aan het zingen van beledigende teksten. Het onderzoek heeft de nodige tijd gekost. De recherche heeft twee verdachten kunnen identificeren. Voor de overige elf werd Bureau Hengeveld ingeschakeld.

Foto's

Hieronder ziet u foto's van de vijf nog gezochte supporters.
Verdachte 1
Verdachte 1 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 4
Verdachte 4 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 5
Verdachte 5 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 9
Verdachte 9 © Politie Midden-Nederland
Verdachte 11
Verdachte 11 © Politie Midden-Nederland

Tips

Herkent u één of meer van deze verdachten? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Herken je jezelf? Wees dan verstandig en meld je bij het politiebureau.
Fragment uitzending
Uitzending 4 & 11 november 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.