Agressieve passagier slaat buschauffeur

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - Een passagier van buslijn 73 ging een tijdje geleden helemaal door het lint, toen de chauffeur de deur sloot terwijl hij nog wilde uitstappen. Hij schold de chauffeur de huid vol en deelde een harde klap uit.
Het gebeurt op 15 september op de Atoomweg in Utrecht. Bij de halte Savannahweg lijkt het alsof de passagier wil uitstappen, maar om onduidelijke redenen blijft hij tóch in de bus.

Schelden

De chauffeur vervolgt zijn rit. De passagier is kennelijk boos en loopt naar de chauffeur en duikt onder het corona-afzetlint door. Hij begint meteen flink te schelden. De chauffeur voelt zich in het nauw gedreven en trapt hard op de rem.

Klap

Hij staat op uit zijn chauffeursstoel en stapt op de man af. Dan geeft de passagier de chauffeur een harde klap in zijn gezicht.

Omstander

Een van de andere passagiers schiet de chauffeur te hulp en springt tussenbeide. De chauffeur opent dan de voordeur van de bus en drukt de alarmknop in zodat de verkeersleiding weet dat er iets aan de hand is. Ondertussen weet de toegeschoten passagier de agressieve jongen naar buiten te werken.

Signalement

- donkergetinte huidskleur
- 20/25 jaar
- slank postuur
- zwart kroeshaar
- vest van Nike
- wit shirt
- zwart mondkapje (waardoor zijn gezicht helaas niet helemaal goed te zien is)

Tips

Weet u wie deze agressieve passagier is die een chauffeur uitscheldt en te lijf gaat? Met tips over deze man óf zijn naam kunt u terecht bij de tiplijn: 0800 - 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending
Uitzending 4 november 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.