Automobilist laat vrouw zwaargewond achter na aanrijding

© RTV Utrecht
LEUSDEN - Een 70-jarige vrouw is aangereden door een auto. De dader reed door, zonder zich om haar te bekommeren.

Asschatterweg

Woensdag 25 november wordt de vrouw rond 06:45 uur door een voorbijganger gevonden op het asfalt van de Asschatterweg, ter hoogte van de Wilgenlaan. Ze ligt tegen de drempel van de Wilgenlaan aan. De voorbijganger belt meteen de politie.

Zwaargewond

Agenten gaan ter plaatse en zien dat de vrouw ernstig gewond is. Ze wordt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze behandeld wordt aan meerdere botbreuken. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw, die te voet was, aangereden is door een auto.

Misdrijf

Het wegrijden na een verkeersongeval is strafbaar volgens artikel 7 van de Wegenverkeerswet. Dit artikel verbiedt twee dingen: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of zwaar letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt. Daarnaast mag je niemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. In beide gevallen is het niet relevant of je wel of niet schuld hebt aan het ongeluk. Na een ongeval moet je ter plaatse blijven.

Tips

Weet u wie de bestuurder is die een 70-jarige vrouw aanreed op de Asschatterweg in Leusden? Twijfel niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 2 december 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.