Man steelt bankpas en pint meerdere malen

AMERSFOORT - Update 12 mei 2021: De verdachte is herkend. Het gaat om een 20-jarige jongeman geboren in Roemenië, met een onbekende woon- of verblijfplaats. Hij wordt als gezocht in de politiesystemen worden gezet en loopt hopelijk in de toekomst tegen de lamp.
Zakkenrollers weten de pinpas te stelen van een 78-jarige vrouw uit Amersfoort. Nog voordat ze de diefstal door heeft, is haar bankrekening al geplunderd.

Jumbo

Zaterdag 11 juli doet de vrouw booschappen bij de Jumbo aan de Wiekslag in Amersfoort. Bij de ingang staat een keurig geklede jongeman. De vrouw besteedt verder geen aandacht aan hem en haalt de booschappen die ze nodig heeft en daarna koopt ze nog een bloemetje.

Krant

Als ze naar buiten loopt ziet ze de keurig geklede man weer staan, maar ook nu geeft ze hem geen aandacht. Bij de uitgang staan er ook twee jongens met een bakfiets om krantjes uit te delen. De Amersfoortse wil er wel één hebben, maar ziet dat de zaterdagbijlage er niet in zit. Terwijl de jongens bezig zijn om deze te pakken heeft de vrouw haar boodschappentrolley achter zich staan, buiten haar zicht. In die trolley zit haar handtas, waar haar portemonnee in zit.

Bankpas

Als de vrouw thuis is, ziet ze dat de sluiting van haar handtas kapot is, maar haar portemonnee zit er er nog in. Als ze op maandag 13 juli iets wil betalen met haar bankpas ziet ze dat de pas weg is. Ze laat hem blokkeren, maar er blijkt al meerdere malen mee gepind te zijn.

Stadsring

De pinpas wordt gebruikt bij een bank aan de Stadsring in Amersfoort. De pinner moet haar pincode gezien hebben tijdens het afrekenen van de boodschappen of de bloemen. De man die met de pas pint is te zien op bewakingsbeelden van de bank. Het is de netjes geklede man die de vrouw opviel.

Tips

Weet u wie deze man is die veel geld steelt van een 78-jarige vrouw uit Amersfoort? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Twijfel dan niet en bel de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Uitzending 16 december 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.