Insluiper steelt twee keer pinpas

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - Een man weet een woning en een bedrijf binnen te sluipen en steelt beide keren een tas met daarin onder andere een pinpas. De passen gebruikt hij bij het tankstation aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. Hij is toastgelegd op de bewakingsbeelden en de politie hoopt dat u hem herkent.
Deze man gebruikt de gestolen pinpassen bij het Esso tankstation aan het 24 Oktoberplein in Utrecht

Biltstraat

Op vrijdag 24 april vindt de eerste insluiping plaats bij een woning aan de Biltstraat in Utrecht. Een bewoonster zet rond 14.00 uur haar deur op een kiertje, terwijl zij aan het stofzuigen is. Dit doet ze zodat de woning even kan luchten. Als ze dan rond 15.00 uur haar tas wil pakken van de kapstok, ziet ze dat 'ie weg is. Iemand moet dus tijdens het stofzuigen naar binnen zijn gegaan en de tas hebben gepakt. De vrouw kijkt gelijk op haar bankapp en ziet dat er al meerder malen contactloos is betaald, waaronder bij een tankstation aan het 24 Oktoberplein.

Bijnkershoeklaan

De tweede insluiping vindt plaats op woensdag 13 mei. Een 47-jarige vrouw is aan het werk in een pand aan de Bijnkershoeklaan in Utrecht. In de ochtend heeft ze haar tas in een algemene ruimte gelegd. Om wat frisse lucht binnen te laten zet ze de achterdeur op een kier. Zij ziet dan ineens op haar bankapp dat er geld is afgeschreven en als ze naar de algemene ruimte loopt is haar tas verdwenen. Kennelijk is de insluiper via de openstaande achterdeur het pand ingelopen.
De dief is vastgelegd door een camera bij de diefstal uit het bedrijf aan de Bijnkershoek. Het is dezelfde man die pint met de gestolen pas.
De dief is vastgelegd door een camera bij de diefstal uit het bedrijf aan de Bijnkershoek. Het is dezelfde man die pint met de gestolen pas. © Politie Midden-Nederland
Ook met deze pas is er gepind bij hetzelfde tankstation aan het 24 Oktoberplein. Uit de bewakingsbeelden blijkt dat het beide keren om dezelfde man gaat.

Signalementen

- licht getinte man
- donker haar met inhammen
- donkere snor
- normaal postuur
- grijze sweater
- lichtblauwe spijkerbroek met gat bij rechterknie
- sandalen
- op 13 mei had de man een blauwe jas aan en donkere schoenen met een witte zoolrand

Tips

Weet u wie deze insluiper is? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Geeft het door via de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 16 december 2020.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.