Man voor bijna 10.000 euro opgelicht in Houten

HOUTEN - Een 72-jarige man is in Houten twee keer opgelicht op dezelfde dag. Hierdoor is bijna 10.000 euro van zijn rekening gehaald.

POSTNL-jas

Het gebeurde allemaal op 22 augustus. Het slachtoffer krijgt een mail van zijn creditcardmaatschappij waarin staat dat hij zijn persoonlijke gegevens moet invullen. Dit doet hij en later die dag krijgt hij een man aan de telefoon die zegt een medewerker te zijn van diezelfde maatschappij. Er zou iets mis zijn met de creditcard en daarom moet hij zijn kaart doorknippen en in een enveloppe doen. Vervolgens staat er een man in een PostNL-jas voor de deur en die neemt de enveloppe mee.

Tweede keer

Drie kwartier later belt de zogenaamde medewerker van de bank opnieuw. Die zegt dat er nu ook iets mis zou zijn met de pinpas. De Houtenaar krijgt dezelfde instructies en volgt deze ook weer op.

10.000 euro

's Avonds kijkt de man op zijn rekening en ziet dan dat hij bestolen is. Er blijkt geld opgenomen te zijn bij twee geldautomaten in Houten, namelijk aan de Loerikseweg en bij een automaat in de straat Fossa Italica. Met zijn creditcard is er 2000 euro gepind en met zijn pinpas maar liefst 8000 euro.
De man pint bijna 10.000 euro
De man pint bijna 10.000 euro
De politie heeft bewakingsbeelden van de man in de PostNL-jas en ook van het pinnen. Daarop is te zien dat de verdachte een aparte manier van lopen heeft. De politie denkt dus dat het om dezelfde man gaat.

Signalement

Het gaat om een man met een licht getinte tot getinte huid. Hij heeft een normaal postuur, kort donker haar en bruine ogen. Eerst droeg hij een PostNL-jas, maar later een zwarte jas met een capuchon en met een wit Nike-logo op de linkerborst. Daaronder droeg hij een zwarte broek met een wit logo op het linker bovenbeen. Hij droeg zwarte schoenen en had een lichtblauw mondkapje op.
Fragment uitzending 6 januari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.