Treinreiziger mishandelt conducteur

WOERDEN - In een stilstaande trein op station Woerden is een conducteur mishandeld door een jongen. Hij staat op bewakingsbeeld.
De jongen die gezocht wordt
De jongen die gezocht wordt

Schoenen op bank

Dinsdagavond 24 november stopt de trein van Utrecht naar Den Haag rond 19.30 uur op het station van Woerden. De conducteur ziet dat een jongen met zijn schoenen op de bank zit. De conducteur zegt dat hij dat niet moet doen.
De trein Utrecht-Den Haag op station Woerden
De trein Utrecht-Den Haag op station Woerden

Arabisch

Als de conducteur wegloopt hoort hij dat de jongen iets in het Arabisch tegen hem zegt, wat hij niet kan verstaan. Een minuut later ziet hij dat jongen op de bank staat te springen. Opnieuw spreekt de conducteur hem aan. Die begint hem dan uit te schelden. De conducteur vraagt hem de trein te verlaten, maar daar heeft de jongen geen boodschap aan.
De trein staat stil op perron 1 van station Woerden

Agressief

De jongen begint te schreeuwen en bedreigt de conducteur. De twee vrienden van de jongen zijn zo verstandig hun kameraad de trein uit te duwen. De conducteur stapt ook uit en wil telefonisch om assistentie vragen. Als hij dat doet komt de jongen op hem af en schopt hem hard tegen zijn hand en daarna nog een keer waardoor hij zijn telefoon verliest. Dan trekken de twee andere jongens hem mee en gaan ze ervandoor.

Bewakingsbeeld

De drie jongens staan op bewakingsbeeld van station Woerden. De dader is mogelijk minderjarig en daarom is zijn gezicht in de eerste uitzending geblurd. Als hij zich niet meldt wordt hij later herkenbaar in beeld gebracht. Zijn twee vrienden deden niets strafbaars, daarom zijn zij volledig geblurd.

Signalement

- jonge man
- licht getinte huid
- 15 - 20 jaar
- slank postuur
- 1.70m - 1.80m
- donkere pet
- licht mondkapje
- zwarte parka
- grijs vest met capuchon
- donkere broek
- witte schoenen (met een zwart merk op de zijkant)

Tips

Ben jij de jongen? Meld je dan bij de politie, anders is je gezicht binnenkort herkenbaar op tv en online te zien. Weet u wie zich op vrijdag 8 januari rond 19.30 uur misdroeg in een stilstaande trein op het station van Woerden en vervolgens een conducteur uitschold en mishandelde? Laat dan van u horen via de tiplijn 0800-6070. Ken jij de jongen persoonlijk en vind je het daarom moeilijk om je naam te noemen, dan mag je ook anoniem bellen naar 0800-7000.
Fragment uitzending.
Uitzending 24 februari 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.