Brandstichtingen in Baarn en Den Dolder

BAARN - In het afgelopen jaar zijn aan de Heemskerklaan in Baarn drie BMW's in brand gestoken. Een van de slachtoffers heeft een containerbedrijf in Den Dolder en ook daar zijn meerdere vrachtwagens in vlammen op gegaan. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze branden.

April 2020

Het begint allemaal in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 april 2020. De BMW van de eigenaar van het containerbedrijf wordt op de oprit van z'n woning in brand gestoken. De auto raakt flink beschadigd.

Juli 2020

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli is het weer raak. Dit keer bij het containerbedrijf van het slachtoffer, dat op een bedrijventerrein in Den Dolder zit. Op bewakingsbeeld is te zien dat een aantal mannen rondhangt op het terrein tusen de vrachtwagens. Even later staan 3 vrachtwagens in lichterlaaie.
Meerdere vrachtwagens van het bedrijf in Den Dolder brandden volledig uit.
Meerdere vrachtwagens van het bedrijf in Den Dolder brandden volledig uit. © Politie Midden-Nederland

Augustus 2020

Op 26 augustus rond 03.45 uur lopen er 's nachts weer mannen over het terrein. Even later staan 3 andere vrachtwagens én een kraan in brand. De financiele schade door de 8 uitgebrande voertuigen loopt in de honderduizenden euro's.

Januari 2021

In januari wordt er weer een BMW in brand gestoken aan de Heemstedelaan. Deze keer is het de auto van de buurman van de ondernemer. De brandstichters zijn te zien op de bewakingsbeelden.
De voorste draagt een donker trainingspak van Adidas, een petje van de New York Yankees en witte sneakers met een donkere bovenkant. Hij lijkt iets langer dan zijn mededader, maar dat kan ook komen doordat die wat krom loopt.

Auto

Op de bewakingsbeelden van de brand in januari is te zien hoe een donkere auto vlak voor de brand een paar keer door de straat heen en weer rijdt. De inzittenden van de auto kunnen goede getuigen zijn. De politie sluit ook niet uit dat het gaat om de auto van de brandstichters.
De politie wil graag weten wie er in deze auto reed/reden. Het gaat om een donkere BMW, type 1, bouwjaar tussen 2004 en 2012.

Beloning

De hoofdoffcier van justitie heeft een beloning van 7500 euro uitgeloofd voor tips die leiden naar de aanhouding en veroordeling van één of meer van de verdachten van de verschillende brandstichtingen.

Tips

De politie komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over het motief voor deze branden. Weet u wie er achter deze branden zitten? Blijf daar dan niet mee zitten en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 24 maart 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.