Instellingen

Overvaller bedreigt winkelpersoneel van Karwei met mes

© Politie Midden-Nederland
NIEUWEGEIN - Medewerkers van bouwmarkt Karwei in Nieuwegein beleven op een avond in november angstige momenten. De winkels zijn in die periode nog gewoon open en om 19.40 uur komen twee jongens op een scooter het parkeerterrein oprijden. Eén van hen rent naar binnen en bedreigt medewerkers met een mes. De ander wacht buiten bij de scooter.

Beelden overval

In de winkel aan de Laagraven zijn op het moment van de overval nog aardig wat klanten, er zijn dus getuigen. Ook is de overval vastgelegd door bewakingscamera's. Hierop is te zien dat de jongen die naar binnen gaat een medewerker die bij de ingang karretjes staat schoon te maken bedreigt met een mes. Vervolgens rent hij door naar de kassa.
De jongen eist dat de cassière de kassa opent en geld geeft, maar de medewerkster is zo zenuwachtig dat dit niet lukt. De jongen die buiten staat te wachten wordt ongeduldig. Hij bonkt op het raam en gebaart dat zijn maatje moet opschieten. Die rent daarop naar buiten, zonder buit. Ze gaan er op de scooter vandoor.
Bewakingsbeelden van de overval

Signalement

Verdachte 1
- lichtgetinte huid
- 15 - 20 jaar
- 1.70m
- zwarte hoodie met wit logo
- zwarte baseballpet
- donkerblauwe trainingsbroek, Nike
- grijs gemêleerde, wollen handschoenen
- plastic tas, Hoogvliet
Verdachte 2
- lichte/ lichtgetinte huid
- 1.80m
- zwarte jas, capuchon
- zwarte bivakmuts
- zwarte broek en schoenen
Deze verdachte wachtte buiten bij een zwarte scooter. Het voertuig had geen kentekenplaatje en mogelijk werkte het remlicht niet.
Scooter waarop de overvallers reden

Tips

Herkent u deze overvallers of weet u wie het zouden kunnen zijn? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld 18 augustus 2021
Uitzending 31 maart en 18 augustus 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.