Man pint 10.000 euro met gestolen pas

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - Criminelen verdienen miljoenen euro's door mensen op te lichten, bijvoorbeeld door hen te bellen en zich voor te doen als bankmedewerkers. Vooral ouderen worden hier het slachtoffer van. Een 85-jarige Utrechter kreeg eind vorig jaar een telefoontje van de bank met het verhaal dat er mogelijk fraude was gepleegd met zijn rekening.
De oplichter aan de telefoon vertelt dat een collega van hem langskomt om het slachtoffer te helpen. Niet veel later staat er een keurige man voor de deur die zich identificeert als bankmedewerker. Het slachtoffer laat hem binnen en de man logt in bij de bank, op de comuputer van het slachtoffer.
De bewoner twijfelt inmiddels en loopt naar een andere kamer in huis om zijn bank te bellen. Aan de telefoon hoort het slachtoffer dat er niks klopt van het fraudeverhaal. Daarop loopt hij naar de kamer waar hij de zogenaamde bankmedewerker heeft achtergelaten, maar die is weg mét de bankpas van de bewoner.

10.000 euro

De bejaarde Utrechter neemt een taxi naar zijn bank om het pasje te laten blokkeren. Daar aangekomen hoort hij dat er inmiddels 10.000 euro is gepind met zijn pasje. De man die dat heeft gedaan staat op camerabeelden bij een pinautomaat aan het Smaragdplein in Utrecht.
Oplichter pint met gestolen bankpas

Signalement

Verdachte
- getinte huid
- 20 - 30 jaar
- donkere baard, snor
- volle lippen
- zwarte jas, capuchon
- vaalgrijze spijkerbroek, scheuren
- zwarte sportschoenen
- bril met lichtkleurig montuur

Tips

Kent u de man die 10.000 euro pint van de rekening van een 85-jarige Utrechter? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 31 maart 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.