Hardloopster mishandeld in Julianapark

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een 22-jarige vrouw die op 7 februari aan het einde van de middag gaat hardlopen in het Julianapark in Utrecht, krijgt het aan de stok met een groep jongeren bestaande uit twee meisjes en vier of vijf jongens. De vrouw rent langs de vijver in het park als één van de meisjes haar wil laten struikelen. Het meisje steekt haar been uit, de vrouw ziet dat net op tijd en ontwijkt haar. Ze stopt bij de jongeren, die volgens haar tussen de 14 en 17 jaar zijn, om met ze te praten.
Het meisje vindt het kennelijk grappig en vertelt de hardloopster dat ze haar pootje wilde haken. De vrouw is hierdoor stomverbaasd. Ze krijgt niet de kans om uitgebreid met het meisje te praten, want één van de jongens uit de groep bemoeit zich ermee. Hij heeft een grote mond en zet zijn vuist tegen het gezicht van de vrouw. In een reflex pakt zij de jongen bij zijn kraag, waarop de jongen uithaalt en de vrouw hard in het gezicht slaat. Ze heeft veel pijn en zakt in elkaar.

Gebroken neus en oogkas

Twee jongeren uit de groep aarzelen om de vrouw te helpen, maar als de anderen er vandoor gaan, rennen ook zij weg. De vrouw blijft alleen achter en bloedt flink. Ze loopt naar huis en wordt onderweg geholpen door een voorbijgangster. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat het slachtoffer een gebroken neus en gebroken oogkas heeft. Het incident heeft niet alleen lichamelijk impact, ook emotioneel is de vrouw erg ontdaan.
De mishandeling vond plaats bij de vijver in het Julianapark

Getuigen

Volgens het slachtoffer stonden er op het moment van het incident vijf mannen van een jaar of 30 in de buurt, bij een dennenboom een paar meter verderop. Ze denkt dat deze mannen iets moeten hebben gezien, maar de mannen maakten geen aanstalten om haar te helpen. De politie hoopt dat één van deze getuigen zich alsnog meldt bij de politie.

Signalementen

De politie is op zoek naar twee daders: het meisje dat probeerde om de hardloopster te laten struikelen en de jongen die de vrouw heeft geslagen.
Meisje
- lichte/lichtgetinte huid
- 15/16 jaar
- slank postuur
- 1.70m
- wenkbrauwen dichtbij ogen
- kleine mond
- lang, stijl, donkerbruin haar
- sprak met rollende 'r'
- donkergroene winterjas, capuchon
Jongen
- lichte/lichtgetinte huid
- 16/17 jaar
- 1.70m
- slank postuur
- symmetrisch gezicht
- bruine ogen
- donkerbruin, krullend haar
- donkere trui

Tips

Weet u wie een hardloopster heeft mishandeld in het Julianapark in Utrecht of wie erbij aanwezig waren? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Uitzending 7 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.