Poging overval op tankstation in Veenendaal

© Google Streetview
VEENENDAAL - Op dinsdagavond 30 maart, om 20.45 uur, hebben twee gewapende mannen geprobeerd om het tankstation aan de Smalle Zijde in Veenendaal te overvallen. Twee mannen kwamen de shop bij het tankstation binnenlopen en schreeuwden om geld.
Op dat moment is de medewerker van de winkel aan de achterkant van het pand aan het roken. Hij hoort het geschreeuw en rent naar de balie. De medewerker ziet dat twee overvallers gewapend zijn. De één heeft een vuurwapen en de ander een mes. De medewerker geeft aan dat er geen geld is. Daarop rennen de overvallers naar buiten en vluchten op een donkerkleurige scooter.

Vluchtroute

De mannen gaan er vandoor over de Groeneveldselaan, in de richting van de Hermelijnlaan. Er zijn bewakingsbeelden en daarop lijkt het volgens de politie dat er geen kentekenplaat op de scooter of snorfiets zit. De recherche is nog bezig om de beelden goed te bekijken. Mogelijk worden die beelden later nog getoond.
De politie zoekt dus twee mannen, ze waren beide in het donker gekleed. De één had een vuurwapen in de hand en had een fors postuur, de ander zwaaide met een mes en was mogelijk linkshandig. Hij had een lang en tenger postuur.

Getuigen

De politie hoopt dat er getuigen zijn die de mannen hebben gezien in de buurt van het tankstation aan de Smalle Zijde en mogelijk hebben mensen hen gezien tijdens hun vlucht op een donkerkleurige scooter, mogelijk zonder kenteken.

Tips

Weet u meer over de poging tot overval op een tankstation in Veenendaal? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 7 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.