Pizzabezorger van scooter beroofd

© RTV Utrecht/Politie Midden-Nederland
VEENENDAAL - Een 17-jarige pizzabezorger wordt op maandagavond 15 maart tijdens zijn werk beroofd van zijn bezorgscooter. Dit gebeurt op de Lindenlaan in Veenendaal. De jongen ziet 50 meter verderop een man op de stoep lopen die een paar keer omkijkt. Hij zoekt daar niks achter en rijdt door, maar als hij vlakbij de man is stapt die de straat op en blokkeert de weg. De man heeft een vuurwapen en eist de scooter.
De geschrokken pizzabezorger stapt van zijn scooter af, de man stapt op en rijdt ermee weg. Hij gaat rechtsaf de Stationssingel op en gaat er vandoor richting de Kastanjelaan. De bezorger belt meteen 112. Agenten zoeken in de omgeving nog naar de dader, maar hij is niet meer gevonden.
Pizzabezorger beroofd in Veenendaal

Bezorgscooter

De gestolen scooter is een zwarte Sym, type Xpro met kenteken F094XV, mogelijk is dat nummerbord inmiddels verwijderd. Achterop het voertuig zat een zwarte box om maaltijden in te vervoeren. Ook die kan er inmiddels af zijn gehaald.
Dit is een foto van een soortgelijke scooter
Dit is een foto van een soortgelijke scooter © Politie Midden-Nederland

Getuigen

De politie heeft nog geen idee wie de dader is en hoopt dat er getuigen zijn die meer kunnen vertellen over de beroving. Getuigen wordt gevraagd om zich te melden bij de politie. Vermoedelijk heeft de man eerder in de buurt rondgehangen, op het bruggetje bij de kruising van de Kanaalweg en de Kastanjelaan in Veenendaal. Mogelijk hebben mensen uit de buurt hem daar gezien.

Signalement

Het 17-jarige slachtoffer heeft het volgende signalement kunnen geven van de man.
- lichtgetinte huid
- 1.80m
- slank postuur
- donkerblauwe jas, Parajumper, capuchon
- grijze trainingsbroek
- lichtkleurige schoenen
- dunne handschoenen
- pilotenzonnebril met goudkleurig montuur
Aan mensen in de buurt die een camera hebben hangen of een videodeurbel hebben, vraagt de politie om de beelden van die maandagavond nog eens te bekijken. Misschien is de man erop te zien, lopend of wegrijdend op de gestolen scooter.

Tips

Heeft u enig idee wie de straatrover is of weet u waar de geroofde scooter is gebleven? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 7 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.