Beveiligers krijgen steen door autoruit

© RTV Utrecht/Politie Midden-Nederland
UTRECHT - Twee beveiligers krijgen 's nachts een steen door de ruit van hun surveillance-auto. Ze raken gewond door rondvliegend glas.

Onrustig

Donderdagavond 15 april is het onrustig op de campus van het University College in Utrecht (UCU). Sommige studenten zijn aan het feesten en vanwege klachten over geluidsoverlast zijn politie en toezichthouders al een aantal keer op het terrein geweest.

Steen

Rond 02.00 uur, dus in de nacht van donderdag op vrijdag, rijden twee beveiligers nog een laatste rondje. Op de Prins Hendriklaan vliegt uit het niets een grote steen door de ruit die de mannen op een haar na raakt. Beiden raken gewond door de rondvliegende glassplinters. Ze hebben niet gezien wie de steen gooide.
De steen die door de ruit is gegooid.
De steen die door de ruit is gegooid. © Politie Midden-Nederland

Niet te tolereren

De directie van de UCU is geschrokken en neemt het hoog op. Gehoopt wordt dat de daders gevonden worden.
Wat onze collega's hier is overkomen is volstrekt onacceptabel. Ze komen hier om hun werk te doen en de manier waarop ze belaagd zijn tolereren we niet.
Sjoerd Bosgra, managing director UCU

Tips?

Wie heeft de steen gegooid? Dat is de vraag. Heeft u het antwoord? Getuigen die iets gezien hebben wordt verzocht zich te melden. Dat kan via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 21 april 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.