Zakkenrollers bestelen 87-jarige man

© Politie Midden-Nederland
BILTHOVEN - Een man wordt in een supermarkt in Bilthoven bestolen van z'n pinpas en code. Even later wordt met de pas meer dan 2500 euro gepind.
Maandag 15 januari doet het slachtoffer nietsvermoedend zijn boodschappen bij Albert Heijn. Dat hij gevolgd wordt door een man en een vrouw heeft hij niet in de gaten. Ook tijdens het afrekenen heeft hij niet door dat zijn pincode wordt afgekeken.

Bewakingsbeeld

Gelukkig hangen er bewakingscamera's in de winkel. Op de beelden is goed te zien hoe de twee te werk gaan. Tijdens het afrekenen leidt de vrouw een medewerker af. De man kijkt de code af.

Lift

Bij de lift moet het slachtoffer wachten en de twee gaan achter hem staan. Als de lift open gaat, duwt de vrouw hem, alsof ze wil voordringen. De man van het stel haalt op dat moment de portemonnee uit de jaszak van het slachtoffer. En daarmee is de klus geklaard. Ze hebben de pincode én de pas.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe het stel de pincode afkijkt en de portemonnee uit de jaszak van het slachtoffer steelt.

Bank

Het slachtoffer heeft het allemaal niet in de gaten en ontdekt pas de volgende dag dat zijn portemonnee niet meer in zijn jaszak zit. Als hij dan op zijn bank-app kijkt, ziet hij tot zijn schrik dat er flink met zijn pas is gepind. In totaal is er meer dan 2500 euro afgeschreven. Er is gepind bij winkels in Den Dolder, Kortenhoef en Amsterdam.

Signalementen

Verdachte 1
- vrouw
- blanke/lichtgetinte huid
- ongeveer 1.65m
- beige muts met een kwastje bovenop
- donkerroze winterjas capuchon, Adidas
- donkerkleurige broek
- zwarte sportschoenen
- blauw/wit mondkapje
Ze sprak geen Nederlands, maar Engels met een Roemeens of ander Oost-Europees accent.
Verdachte 2
- man
- blank tot lichtgetint
- ongeveer 1.80m
- gezet postuur, dikke buik
- donkerrode winterjas, capuchon, bontkraag
- zwarte hoge schoenen
- wit mondkapje

Tips?

Wie zijn dit? Heeft u ze ergens gezien of weet u wie het zijn? Twijfel dan niet en geef het door via één van de tiplijnen: 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Zakkenrollers bestelen 87-jarige man
Uitzending 21 april & 21 juli 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.