Instellingen

Overvaller met mes bij Trekpleister

© Politie Midden-Nederland
AMERSFOORT - Op vrijdag 5 maart is een filiaal van Trekpleister in Amersfoort het toneel van een gewapende overval. Terwijl een klant staat af te rekenen, bedreigt een man met een groot mes de cassière en eist de inhoud van de kassa.
Om 13.50 uur komt een helemaal in het zwart geklede man de winkel binnen. Heel even lijkt hij te wachten op een goed moment. Er staat namelijk een klant bij de kassa. Maar toch slaat hij dan toe. Hij bedreigt de cassière met een groot slagersmes en eist geld. De medewerkster haalt briefgeld uit de kassa en dat verdwijnt in een kleine gele plastic tas van Jumbo.
Op bewakingsbeelden is te zien dat de overvaller de cassière met een slagersmes bedreigt.

Vluchtroute

Een voorbijganger vindt vlak na de overval bankbiljetten achter de woningen aan de Abraham Blankaartsingel en bij de speeltuin aan de Van Brammenstraat. Waarschijnlijk is hij vanuit de winkel rechtsaf weggerend richting de kruising met het Pieter Stastokerf en de Van Brammenstraat. Daar is hij overgestoken naar de speeltuin en door de poort achter de woningen aan de Abraham Blankaartsingel richting de Bartje Blomstraat gevlucht.

Signalement

- lichte tot lichtgetinte huid
- slank tot normaal postuur
- zwarte kleding
- jas met een logo met rode tekst
- donkerblauwe broek logo, merk Touzani.
- kleine gele shopper van Jumbo

Tips

Herkent u deze overvaller? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem: bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Gewapende overval bij Trekpleister in Amersfoort
Uitzending 28 april & 25 augustus 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.