Stel steelt elektrische fietsen

AMERSFOORT - UPDATE 21 september: Dankzij tips van kijkers en volgers van RTV Utrecht op sociale media heeft de politie de verdachten kunnen aanhouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Driebergen en een 33-jarige vrouw uit Maartensdijk. Ontzettend bedankt voor het meedenken en het doorgeven van de tips!
De politie is op zoek naar een man en vrouw die in de periode februari/maart zeker vijf elektrische fietsen hebben gestolen. Op diverse plekken in en buiten onze provincie zijn ze vastgelegd door bewakingscamera's.

Scherpenzeel

Op 28 februari komen ze voor het eerst in beeld in het Gelderse Scherpenzeel. Drie bezoekers van de kerk aan het Kerkplein in het Gelderse Scherpenzeel ontdekten na afloop van de kerkdienst dat hun elektrische fietsen, die ze in het fietsenrek hadden gestald, verdwenen waren.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man en vrouw de fietsen van het slot halen en meenemen. Waarschijnlijk maakten ze gebruik van een loper.

Voertuig

Het zou kunnen dat de fietsendieven buiten het beeld van de camera's de fietsen in een busje of een ander voertuig hebben geladen.

Amersfoort

Op 9 maart wordt de elektrische fiets van een vrouw uit Amersfoort gestolen vanaf het Emiclaerhof. Op bewakingbeelden zijn dezelfde man en vrouw te zien als bij de diefstal in Scherpenzeel.
Twee weken later, op 22 maart, duiken ze op bij de fietsenstalling van een bedrijf aan de Saturnus, ook in Amersfoort. Op de bewakingsbeelden is te zien dat ze weer een elektrische fiets van het slot halen en meenemen.

Signalementen

Verdachte 1
- man
- 30 - 40 jaar
- stevig gezet postuur
- ongeveer 1.75m
- donker haar, bovenop kalend
Verdachte 2
- vrouw
- 20 - 25 jaar
- [iets] stevig postuur
- ongeveer 1.65m
- lang blond, gekruld haar, staart
- opvallend halflange geruite jas

Tips

Wie zijn deze fietsendieven? Heeft u een idee? Geef het door en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel anoniem naar 0800 - 7000.
Uitzending 28 april & 19 mei & 21 juli 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.