Jongetje (3) aangereden door vrouw op elektrische fiets

© RTV Utrecht/Politie Midden-Nederland
WOERDEN - Een fietsende vrouw en een spelend kind komen met elkaar in botsing op een fietspad. De vrouw fietst door zonder zich om het jongetje te bekommeren.
Al eerder besteedden we aandacht aan deze zaak. Inmiddels is er een fragment bewakingsbeeld beschikbaar waar de fietsende vrouw is te zien. De politie hoopt dat deze vrouw zichzelf komt melden of dat mensen die haar kennen dat doorgeven.
De vrouw op deze beelden wordt gezocht in verband met de aanrijding van het 3-jarige jongetje.

Fietspad

Maandagmiddag 19 april rond 16.00 uur spelen twee jongetjes van drie en vier jaar oud langs het fietspad van het Adriaan Duyckpad, vlakbij het station. Hun moeders staan met elkaar te praten. De jongetjes willen even naar het speeltuintje aan de andere kant van het fietspad en steken over.

Aanrijding

Vanuit de richting van het station komt een jonge vrouw aanrijden op een elektrische fiets. Ze heeft oortjes in en een telefoon in haar hand waar ze even op kijkt. Met een flinke vaart komt ze dichterbij. Het jongetje van 3 jaar loopt tegen de zijkant van de fiets en valt hard. De vrouw op de fiets remt en stopt iets verderop. Ze wordt aangesproken door de moeder van het andere kind, waarop ze zegt niets fout te hebben gedaan. Ze stapt weer op en rijdt verder.
Ze heeft hem zien liggen op de grond, dat je dan doorrijdt, daar kan ik niet bij.
Moeder slachtoffertje

Gebroken been

Het jongetje huilt hard. Hij blijkt een gebroken scheen- en kuitbeen te hebben. Hij moet zes weken in het gips.
De route van de vrouw
De route van de vrouw © Google Maps

Singel

Een getuige van de aanrijding zag de vrouw op de elektrische fiets een dag later rijden over de Singel in Woerden, uit de richting van het centrum richting het station. Opvallend is dat ze dezelfde richting op fietste, op ongeveer hetzelfde tijdstip. Dat zou kunnen betekenen dat ze daar vaker rijdt, bijvoorbeeld op weg van of naar werk of school.
Verdachte
- lichte huid
- 17- 24 jaar
- lang, slank postuur
- blond/donkerblond haar, paardenstaart
- donkere kleding
- zwart/grijze of zwart/witte rugzak
- donkere elektrische fiets
- witte oortjes
Ik kan mij voorstellen dat je geschrokken bent, maar alsnog keer je om en ga je even kijken. Ze heeft gezien dat 'ie op de grond lag en hij huilde hard, dat ging aan een stuk door.
Moeder slachtoffertje
Bent u de vrouw die gezocht wordt? Bedenk dan dat het belangrijk is dat u zichzelf alsnog meldt bij de politie. Voor andere kijkers geldt; weet u wie de doorgereden vrouw op de elektrische fiets is? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld 18 augustus 2021
Uitzending 19 mei, 30 juni & 18 augustus 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.