Vrouw met opvallende nepnagels pint met gestolen pas

© Politie Midden-Nederland
AMERSFOORT - Een vrouw met nogal opvallende nepnagels doet zich voor als bankmedewerkster. En dat levert haar 1800 euro op, ten koste van een 79-jarige vrouw uit Amersfoort.

Truc

De 79-jarige vrouw is slachtoffer van een truc die veel door oplichters wordt gebruikt. Ze krijgt in maart op haar vaste lijn een telefoontje van een vrouw die zich voordoet als bankmedewerker om haar te vertellen dat er fraude is gepleegd met haar bankrekening en er zal iemand langskomen om te helpen.
Vrijwel meteen daarna gaat de deurbel en staat er een vrouw voor de deur die de telefoon overneemt en naar de mobiele telefoon van de bewoonster vraagt. Met die telefoon doet ze het een en ander. Daarna geeft ze de hem terug en vertrekt met de pinpas en de nodige bankgegevens van het slachtoffer.

Pinnen

De pas wordt gebruikt bij een pinautomaat aan de Sint Jorisstraat in Amersfoort. De vrouw die met de pas pint voldoet volledig aan het signalement van de vrouw die bij het slachtoffer in de woning is geweest. Het meest opvallende aan haar zijn haar lange nepnagels. Misschien dat mensen haar daar wel aan herkennen en wellicht dat een medewerkster van een nagelstudio haar herkent als klant.
De vrouw met de opvallende nepnagels pint 1800 euro met de gestolen pinpas.

Signalement

- lichtgetinte huid
- 1.60m, normaal postuur
- zwart haar
- hoofddoek
- smalle zilverkleurige ring
- ze sprak Nederlands zonder accent

Tips

Herkent u deze vrouw, al dan niet aan haar nagels? Ze steelt 1800 euro van een 79-jarige vrouw. Help mee haar te vinden en bel met tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld 18 augustus 2021
Uitzending 2 juni & 18 augustus 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.