Man pint ruim 5000 euro met gestolen pas

© Politie Midden-Nederland
NIEUWEGEIN - Met een truc weten criminelen de pinpas en code te stelen. De man die ruim 5000 euro pint staat op bewakingsbeeld.

Bankmedewerker

Het slachtoffer, een man van 67 uit Nieuwegein, wordt gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Er zou wat aan de hand zijn met de bankrekening. Hij krijgt instructies om een aantal handelingen op de random reader te verrichten en via Whatsapp moet hij ook wat gegevens doorgeven.

Bankpas

De bankpas moet hij doorknippen, in een envelop stoppen en - zogenaamd in verband met Corona - onder de deurmat leggen. Even later komt iemand langs om de oude pas op te halen en te verwisselen met een nieuwe.

Pinnen

De man doet wat gevraagd wordt. Na een paar uur kijkt hij of de nieuwe pas onder de mat ligt. Als die er niet ligt, krijgt hij argwaan. Hij checkt internetbankieren en ziet dat er ruim 5000 euro is gepind. Dat geld is opgenomen bij een automaat aan de Schakelstede in Nieuwegein en aan de Roelantdreef in Utrecht.

Signalement

Verdachte
-getinte huid
-normaal postuur
-kort zwart haar, aan de zijkanten opgeschoren
-zwarte baard
-witte of lichtgekleurde jas met V-vormige stiknaden
Fragment uitzending

Tips?

We hebben uw hulp nodig om ervoor te zorgen dat deze man niet nog meer slachtoffers maakt! Geef zijn naam door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 9 juni 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.