Gewapende overval op koerier

© RTV Utrecht
WOERDEN - Een koerier van PostNL rijdt eind mei zijn ronde door Woerden om pakketjes op te halen en brievenbussen te legen. Als hij een brievenbus wil legen op de Touwslagersweg, wordt hij overvallen en beroofd van een aantal pakketjes met kostbare inhoud.

Steekwapen

Het gebeurt op dinsdagavond 25 mei rond 19.10 uur. De koerier komt aanrijden en parkeert zijn bus. Vlakbij staat een oude donkere Opel Corsa staan. Er stapt een man uit die op hem afloopt. Nog voordat de koerier kan uitstappen, trekt die man het portier van de bus open en bedreigt hem met een steekwapen.

Pakketjes

Terwijl de overvaller de koerier bedreigt met het mes en hem ook nog eens verbaal met de dood bedreigt, komen er twee andere mannen bij. De twee trekken de zijdeur van de bus open en halen er meerdere pakketjes uit en laden die in de kofferbak van de Opel Corsa.

Bewakingsbeelden

De overval is gefilmd door bewakingscamera's, maar omdat het in de verte gebeurt, zijn de daders niet goed te zien. Gelukkig kon de koerier wel goede signalementen geven.
De overval vond plaats aan de Touwslagersweg in Woerden.

Buit

Over de inhoud van de gestolen pakketjes kan de politie vanwege het onderzoeksbelang niets zeggen, maar wel is bekend dat de waarde enkele duizenden euro's bedraagt.

Signalementen

Verdachte 1, de man die de koerier bedreigde met een steekwapen
- lichtgetinte huid
- atletisch/gespierd postuur
- ongeveer 1.75m
- zwarte jas van The North Face
- zwarte trainingsbroek van Nike
- Nederlands met een licht Amsterdams accent
Verdachte 2
- lichte huidskleur
- ongeveer 1.85m
- slank postuur
- blond haar
- zware stem en sprak accentloos Nederlands
Verdachte 3
- lichtgetinte huid
- rond de 1.80m
- stevig postuur
- grijze jas
De overvallers reden in een oude Opel Corsa, waarvan het kenteken mogelijk begint met HF of iets wat daarop lijkt.
De overvallers reden in een oude Opel Corsa, waarvan het kenteken mogelijk begint met HF of iets wat daarop lijkt. © Politie Midden-Nederland

Tips

Wie zitten achter deze roof? Heeft u een idee wie de drie mannen in de Opel Corsa zijn? Bel met al uw vermoedens en tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 23 juni 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.