Unieke hobo van beroepsmuzikant gestolen

Utrecht - Sinds woensdag 9 juni moet beroepsmuzikant Aisling Casey het stellen zonder haar hobo. Op die dag wordt haar instrument in Utrecht gestolen als ze met een internationale trein onderweg is van Düsseldorf naar Amsterdam.

Radio Filharmonisch Orkest

Aisling Casey is één van de twee hobo-spelers van het Radio Filharmonisch Orkest en geeft wekelijks een concert dat te beluisteren is via Radio 4. Ze speelt op een speciaal voor haar gemaakte hobo met extra kleppen.

Trein

Op woensdag 9 juni zit Aisling in de ICE van Düsseldorf naar Amsterdam. In Utrecht staat de trein even stil op perron 5. Ze zit in een eersteklas coupé. Het is rustig en daarom heeft ze haar rugtas met het instrument in het bagagevak boven haar zitplaats gelegd. Ze zit rustig een boek te lezen.
Ik keek op en zag een man. Ik keek omhoog en zag dat mijn tas weg was. Toen was de man verdwenen.
Aisling Casey, eigenaresse van de gestolen hobo

Uniek

De gestolen hobo is speciaal voor de Aisling gemaakt, met onder andere extra kleppen. Daardoor is het instrument voor andere hoboïsten onbruikbaar.
De dief kan de hobo niet verkopen. Niemand speelt op een hobo met een extra klep. Ik wil hem zo graag weer terug.
Aisling Casey

Rietmachine

De kofffer met de hobo zat in een zwarte rugtas. In de rugtas zat ook de rietmachine van Aisling; een apparaatje waarmee ze haar eigen blaasrietjes maakt. Dit apparaat kost zo'n 2000 euro.

Dief

De politie is nog bezig om uit te zoeken of de dief te zien is op bewakingsbeelden van de trein en het station.
Het gaat om een man
- van ongeveer 40 jaar
- met een gezet postuur
- hij is zo'n 1.80m lang
- droeg een donker jas
- droeg een lichtkleurige pet

Tips

De unieke hobo en rietmachine moeten zo snel mogelijk weer terug naar de eigenaresse. Herkent u iemand in het signalement van de man, of weet u waar de hobo nu is? Geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 23 juni 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.