Instellingen

Oplichter steelt pinpassen en sieraden

© Politie Midden-Nederland
MAARSSEN - Met het grootste gemak licht de man die we in deze zaak zoeken bejaarde ouderen op. In Maarssen, Amersfoort en Den Haag weet hij pinpassen te stelen en pint daarmee zo'n 7000 euro. Daarnaast weet hij ook sieraden te stelen.
De oplichter slaat voor het eerst toe in Maarssen. Op 6 april krijgt een vrouw van in de 80 een telefoontje van een nep-bankmedewerker; er is fraude gepleegd met haar rekening en er komt iemand langs om haar pas op te halen.

Argwaan

Ze geeft haar pas aan de persoon die even later voor de deur staat. Dan vraagt hij of ze kostbare sieraden in huis heeft. Die wil hij dan wel meenemen en voor haar verzekeren. De vrouw krijgt argwaan en zegt dat ze haar zoon wil bellen om te overleggen. De man trekt dan de telefoonstekker uit het contact en gaat ervan door.
Ze slaat alarm bij de medewerkers van het zorgcentrum van haar woning en de bankrekening wordt geblokkeerd. Helaas heeft de man dan al 500 euro van haar rekening gepind.
De man pint met de gestolen pas bij een automaat aan de Dr. Plesmanlaan in Maarssen.

Amersfoort en Den Haag

Dezelfde man komt in beeld bij soortgelijke zaken uit Amersfoort en Den Haag. In Amersfoort lukt het de man om niet alleen de pinpas maar ook sieraden van de slachtoffers mee te nemen. Met de pinpas pint de man maar liefst 6000 euro. In Den Haag geeft het slachtoffer geen sieraden mee, maar wel de pinpas waar ook weer mee wordt gepind.
Op bewakingsbeelden is te zien dat steeds dezelfde man de rekening van de slachtoffers plundert.

Signalement

Het gaat om een man
met een lichtgetinte huid
in de 20
ongeveer 1.75m
hij heeft kort, donker haar
donkere ogen
hij droeg een zwart leren motorjack
en een petje met de opdruk DEUS

Tips

Heeft u deze man ergens gezien? Stond hij ook bij u aan de deur? Of kunt u misschien wel vertellen wie dit is? In alle gevallen spreekt de politie u graag. Geef uw informatie door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 30 juni 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.