Oplossing voor cold case Sjaak Gerwig ligt in Rivierenwijk

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - UPDATE 13 OKTOBER: Er zijn nu ruim 60 tips binnen. Inmiddels richt het onderzoek zich op enkele personen die vermoedelijk meer weten van de dood van Gerwig. Meer details over deze personen kan de politie nog niet kwijt.
In 1995 komt er op een gewelddadige manier een eind aan het leven van de toen 18-jarige Sjaak Gerwig uit de Utrechtse Rivierenwijk. 26 jaar later, heropent de politie het onderzoek, omdat er nieuwe informatie is binnengekomen.

Rivierenwijk

Een groot deel van Sjaaks leven speelde zich af in de Utrechtse Rivierenwijk, waar hij woonde in de Rijnlaan. Op woensdagavond 29 maart 1995 ging hij langs bij zijn vriendin Claudia in de Baarsstraat. Rond 23.15 uur neemt hij afscheid van haar. Hij is nooit thuis aangekomen. Op 2 april wordt zijn lichaam gevonden in het water op de weg tussen Nieuwegein en Houten. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de personen die verantwoordelijk zijn voor de dood van Sjaak uit de Rivierenwijk komen.

Motief

Uit de nieuwe informatie blijkt ook dat Sjaak waarschijnlijk een financieel conflict had met iemand uit zijn wijk. Sjaak kwam vaak in het casino en speelhal Fortuna aan de Oudegracht. Het valt daarom niet uit te sluiten dat Sjaak mogelijk schulden had door het gokken. Ook gaan er geruchten dat Sjaak wist hoe hij aan een xtc-pil kon komen.

Beloning

De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten over wat er zich in het leven van Sjaak afspeelde en met wie hij mogelijk een conflict had. Er zijn mensen in de Rivierenwijk die informatie hebben die kan helpen de zaak op te lossen. Mogelijk was het voor deze mensen voorheen moeilijk om hierover te praten. Inmiddels is er 26 jaar verstreken en kan het zijn dat het makkelijker is geworden om die informatie te delen. Het is nooit te laat om met informatie naar de politie te stappen. Om mensen die twijfelen aan te moedigen, is de beloning voor de gouden tip verhoogd van 15.000 euro naar 30.000 euro.

Tips

Mocht u informatie hebben over het leven van Sjaak en wat mogelijk geleid kan hebben tot zijn dood? Alle tips, hoe klein ze ook lijken, zijn welkom. U kunt bellen met de tiplijn: 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of met het Team Nationale Inlichtingen: 088 - 661 77 34.
Oplossing voor cold case Sjaak Gerwig ligt in de Utrechtse Rivierenwijk
Uitzending 14 juli 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.