Vuurwerkgooier veroorzaakt gevaarlijke brand

Soesterberg - Een explosie van zwaar illegaal vuurwerk veroorzaakte in de nieuwjaarsnacht een brand op een balkon in Soesterberg. De politie zoekt de jongen die het vuurwerk afstak.

Illegaal vuurwerk

Het gebeurde bij één van de appartementencomplexen aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan in Soesterberg. Rond 2.10 uur in de nieuwjaarsnacht zijn er jongeren bezig met het afsteken van siervuurwerk, maar ook zwaar illegaal vuurwerk.
Eén stuk vuurwerk ontploft met een harde explosie. Vuurballen schieten alle kanten op en veroorzaken brand op één van de balkons. Daardoor ontstaat een gevaarlijke situatie voor de bewoners van het appartementencomplex. De brandweer weet het vuur te blussen, voordat de vlammen om zich heen kunnen slaan.

Vuurwerkgooier

Op een filmpje dat een omstander maakte, is de persoon die het vuurwerk afsteekt en gooit, te zien.
Ondanks dat de beelden niet heel duidelijk zijn, hoopt de politie dat er mensen zijn die weten wie er die nacht op die plek waren en misschien zelfs weten wie de gezochte jongen is.

Tips

Heeft u een idee wie de jongen op de beelden zou kunnen zijn? Twijfel dan niet en deel het met de politie, ook al is het slechts een vermoeden. U kunt terecht bij de tiplijn: 0800 - 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 21 juli 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.