Man ontsnapt aan woningoverval

© Politie Midden-Nederland
SOEST - Een bewoner van de Prins Hendriklaan in Soest is onlangs ontsnapt aan een woningoverval.
In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus gaat om 4.00 uur de voordeurbel. De bewoner verwacht op dat tijdstip geen bezoek. Hij kijkt op naar de beelden van zijn voordeurcamera en ziet twee voor hem onbekende mannen staan, met hun capuchon ver over het hoofd getrokken. De man vertrouwt het voor geen meter en belt de politie. De twee gaan er ondertussen vandoor.

Camerabeelden

Als de mannen weg zijn, bekijkt de bewoner de beelden van eerder die nacht. Daarop is te zien dat de twee al eerder bij de woning rondhingen. Ze zijn niet goed herkenbaar door hun capuchons. Eén van de twee heeft een vuurwapen in zijn hand, wat aangeeft dat ze waarschijnlijk van plan waren de bewoner te overvallen.
De twee overvallers zijn te zien op bewakingsbeelden als ze bij de voordeur tevergeefs wachten tot de deur wordt geopend.

Signalementen

Verdachte 1
- ongeveer 1.80m
- zwart haar
- groen/bruine jas
- grijs/zwarte broek
- zwarte rugtas
Verdachte 2
- baseball petje
- groene capuchon
- zwarte kleding, fluoriserende streep op zijn rug
- zwart/witte sportschoenen

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van 27 op 28 augustus iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Prins Hendriklaan in Soest. Als mensen in de omgeving een bewakingscamera hebben, worden zij verzocht om de beelden van die nacht te bekijken en zich bij de politie te melden als daar iets verdachts op te zien is.
De poging tot overval vond plaats aan de Prins Hendriklaan in Soest.
De poging tot overval vond plaats aan de Prins Hendriklaan in Soest. © Google Streetview

Tips

Ook al is hun plan om een overval te plegen mislukt, de politie wil ze graag opsporen. Heeft u een idee wie het zijn? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Inwoner Soest ontkomt aan woningoverval
Uitzending 1 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.