Instellingen

Vrouwen beschoten met airsoftwapen

© Politie
IJSSELSTEIN - Twee jonge vrouwen krijgen de schrik van hun leven als ze vanuit een rijdende auto worden beschoten. Het gebeurde op de kruising van de Utrechtseweg en de Beneluxweg in IJsselstein.
De vrouwen staan in de nacht van 24 op 25 augustus tegen 01:00 uur op de kruising nog even na te kletsen over hun volleybaltraining van die avond.
Op deze kruising in IJsselstein werden de vrouwen beschoten.
Op deze kruising in IJsselstein werden de vrouwen beschoten. © RTV Utrecht

Tien schoten

Vanuit de richting van de Zomerdijk komt een kleine grijze auto met hoge snelheid aanrijden. Hij remt hard af voor de kruising en slaat langzaam rechtsaf de Beneluxweg op. Het raampje van de bijrijder is open. Er steekt een wapen naar buiten en dan klinken er tien knallen.
Ik zag dat z'n raampje naar beneden ging en ik zag de loop van een geweer uit de auto komen. Ik hoorde veel knallen en m'n vriendin riep dat ze heel veel pijn had. We doken snel naar de grond.
Slachtoffer

Gewond

Beide vrouwen zijn geraakt. Ze zijn in paniek. Eén van hen heeft een bloedende wond op haar voorhoofd

Gelach

Na het afvuren van de schoten stopt de auto. De vrouwen horen twee of drie mannen hard lachen in de auto. Dan scheuren ze weg de Beneluxweg op.
Je ziet een geweer en je hoort die knallen. Je weet niet wat het is. Voor je gevoel is het een echt geweer. Dat moment dacht ik echt dat ik doodging.
Slachtoffer

Airsofkogels

Als de vrouwen om zich heen kijken, zien ze meerdere witte bolletjes op straat liggen. Ze beseffen dat ze zijn beschoten met een airsoftwapen. Zo'n wapen lijkt op een echt wapen, maar vuurt geen kogels af maar kunststof balletjes. Die komen hard aan en kunnen iemand verwonden. De vrouwen hebben gezien dat de schutter een zwart wapen had met een loop van 20 tot 30 centimeter.

Auto

Over de auto is bekend dat het een klein model auto is, grijs van kleur. Het gaat om een driedeurs met kantelraampjes bij de achterbank. Er zaten zeker twee personen. Toen de auto stopte en er gelach uit de auto kwam, zouden er drie stemmen geklonken hebben.

Afrokapsel

Over de inzittenden weet de politie niet veel, het ging allemaal heel snel. Eén van vrouwen meent gezien te hebben dat de bijrijder een getinte huid heeft en een kort afrokapsel.

Camerabeelden gezocht

De politie is op zoek naar (dashcam)beelden waarop de grijze auto te zien is. Reed u tussen 00.30 en 01.00 uur door IJsselstein in de omgeving Zomerdijk/Utrehtseweg/Beneluxweg of heeft u in die omgeving een bewakingscamera? De politie wil graag de beelden bekijken.

Tips

Heeft u een idee wie de twee of drie mannen in de kleine grijze auto kunnen zijn? Geef het door en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Vrouwen beschoten met airsoftwapen vanuit rijdende auto
Uitzending 8 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.