Instellingen

Babbeltruc in Lopik: wie is deze pinner?

© Politie Midden-Nederland
LOPIK - Een inwoner van Lopik is begin dit jaar slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een oplichter deed zich voor als bankmedewerker en kwam de pinpas ophalen. Met die pas werdem binnen afzienbare tijd enkele duizenden euro's gepind.

Telefoon

De man uit Lopik krijgt op een dag een telefoontje van iemand die beweert dat hij van de bank is en dat iemand de rekening van de man wil kraken. Om dat te voorkomen moet de pinpas worden opgehaald. De man heeft z'n twijfels, maar stemt toch in.

Ophalen

Een paar uur later gaat de bel. De persoon voor de deur zegt de pas te komen ophalen. Hij vertelt dat over een paar dagen de nieuwe pas bezorgd zal worden. De bewoner geeft zijn pas mee, maar krijgt later toch argwaan.

Pinnen

De man belt dan zijn bank en krijgt te horen dat er al een paar duizend euro is gepind. Op bewakingsbeelden is te zien wie dat gedaan heeft.
Deze man pint in Lopik met de pinpas van het slachtoffer.

Signalement

- lichtgetinte huid
- 16 - 25 jaar
- ongeveer 1.70m
- zwart haar
- donkere ogen
- blauw mondmasker
- antracietkleurig vest/jas, blauw logo, capuchon
- dunne, blauwe broek

Voorkom dat u slachtoffer wordt

Laat u niet verleiden om uw bankpas aan iemand mee te geven. Geen enkele bank stuurt medewerkers naar klanten om bankpasjes op te halen. Als u een telefoontje krijgt van iemand die beweert van de bank te zijn en u vertelt dat er iets aan de hand is met uw bankrekening, vertrouw het dan niet. Hang op en bel zelf met uw bank om het verhaal te verifiëren. Geef in geen enkel geval uw pas aan iemand mee.

Tips

Weet u wie deze man is? Twijfel niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Babbeltruc in Lopik
Uitzending 15 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.