Gewapende overval bij snackbar

Utrecht - UPDATE: Op vrijdag 12 november heeft de politie een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht één van de twee overvallers te zijn. De politie is hem op het spoor gekomen dankzij alle aandacht voor deze zaak in Bureau Hengeveld. De rechercheurs danken u voor het meedenken.
Als twee jonge overvallers hun slag proberen te slaan bij een snackbar in Utrecht, grijpen medewerkers en klanten in en weten te voorkomen dat de overval slaagt.
Het gebeurt bij snackbar Mister Shi in winkelcentrum De Gaard in wijk Tuindorp Oost, zaterdagavond 8 mei. Rond 21.10 uur komen twee jongens de zaak binnen. Eén van hen zwaait met een groot slagwapen.

Agressief

De jongen met dat slagwapen haalt uit naar de medewerkers achter de balie en eist geld. Eén van de medewerkers wordt geraakt.

Hulp

Ondanks het geweld dat de overvallers gebruiken, komen de wachtende klanten in actie en schieten de medewerkers te hulp. Dat hadden de overvallers niet verwacht. Ze schrikken ervan en rennen zonder buit de winkel uit.

Bewakingsbeelden

De daders zijn vóór, tijdens en na de overval gefilmd door bewakingscamera's.

Vluchtroute

Omstanders zien de twee wegrennen richting de Obbinklaan en de Professor Jordanlaan. Ze komen ook nog in beeld ter hoogte van het Gerrit Rietveld College.

Signalementen

Wat het meest opvalt is dat ze echt jong zijn; tussen de 15 en 18 jaar.
Verdachte 1
- lichte huidskleur
- 1.75m, tenger postuur
- donkerblond haar
- donkerkleurige jas
- witte capuchontrui, zwarte letters
Verdachte 2
- lichte huid
- 1.85m
- donker haar
- donkerkleurige sportbroek
- donkere jas
- zwarte capuchontrui
Beiden droegen een mondkapje om hun gezicht af te dekken.

Bewakingsbeelden

De politie ontvangt graag beelden van de jongens tijdens hun vlucht. Mensen in de omgeving van winkelcentrum De Gaard en de Professor Jordanlaan met een bewakingscamera of deurbelcamera wordt verzocht de beelden van zaterdagavond 8 mei tussen 21.00 en 22.00 uur te bekijken. Als er iets verdachts op te zien is, wil de politie de beelden graag zien.

Tips

Heeft u beelden waarop deze twee te zien zijn? Of weet u wie het zijn? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.
Uitzending 15 september & 10 november 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.