Babbeltruc-oplichter slaat bijna wéér toe

© Politie Midden-Nederland
MIJDRECHT - Van een ouder echtpaar uit Wilnis is afgelopen zomer maar liefst 10.000 euro gestolen door middel van een babbeltruc. Een familie in De Hoef zag de beelden van de verdachte en herkenden hem. Want ook bij hun bejaarde moeder heeft hij geprobeerd de pinpas in handen te krijgen.

Telefoontje

Het slachtoffer (77) uit Wilnis krijgt op een middag in juli een telefoontje van iemand die doet alsof hij van de Rabobank is. Hij past een veelgebruikte truc toe: er zou fraude worden gepleegd met de rekening en een medewerker komt langs om de pinpassen en de randomreader van haar én haar man op te halen.

Argwaan

De vrouw vertrouwt het niet en hangt op. Maar de oplichter blijft terugbellen. Vervolgens staat er iemand voor de deur om de passen op te halen. De vrouw geeft de passen toch mee. Daarna belt ze meteen haar bank en ontdekt dat er geld is overgemaakt van de spaarrekening naar de betaalrekening én dat het enorme bedrag van 10.000 euro is opgenomen.

Primera

Het geld is opgenomen bij de Geldmaat in de Primera in Mijdrecht. Daar pint een jongen met de twee pinpassen twee keer de limiet van 5.000 euro.
De jongen die 10.000 euro pint is goed te zien op bewakingsbeelden.

Signalement

- lichtgetinte huid
- 20 jaar
- donker haar
- donkere ogen
- 1.80m
- smal postuur
- trainingsbroek met blauwe lengtestreep
- donker t-shirt met opdrukken
- blauwe pet, New York Yankees
- schoudertasje

De Hoef

De familie van de oudere dame in De Hoef krijgt de tip dat deze zaak is behandeld in Bureau Hengeveld. Ze bekijken de bewakingsbeelden van de verdachte en herkennen hem. Dezelfde persoon is namelijk ook bij hén aan de deur geweest. Deze keer is de truc niet gelukt omdat de schoonzoon van de vrouw de oplichter aansprak op de oprit. Daardoor kreeg hij argwaan en is hij met een smoes vertrokken.

Tips

Herkent u deze kleine magere jongen? Geef uw tips door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Babbeltruc-oplichter steelt 10.000 euro
Uitzending 22 september & 13 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.