Explosief naar binnen via brievenbus

© Politie Midden-Nederland
LEERSUM - Bewoners van een woning aan het Juffersland in Leersum schrikken 's nachts wakker van een explosie. Er is zwaar vuurwerk door de brievenbus gegooid.

Explosie

In de nacht van 9 op 10 september klinkt er een keiharde explosie bij de woning. De bewoners gaan meteen kijken en zien dat er vuurwerk is ontploft in de gang. Het blijkt door de brievenbus naar binnen te zijn gegooid. De brievenbus is compleet ontzet, de deur beschadigd en de gang en het toilet liggen vol glas.
De brievenbus is ontzet. De klep lag in de tuin van de overburen.
De brievenbus is ontzet. De klep lag in de tuin van de overburen. © Politie Midden-Nederland

Bewakingsbeeld

Op bewakingsbeeeld is te zien en te horen dat er een man gehaast aan komt lopen. Hij stopt het explosief in de brievenbus, steekt het lont aan en rent dan weg. Te horen is hoe het explosief vlam vat en als de dader al lang uit beeld is, volgt de explosie.
De ravage is groot
De ravage is groot © Politie Midden-Nederland

Signalement

De dader heeft een capuchon over zijn hoofd, draagt donkere kleding, lijkt een lichte of lichtgetinte huid te hebben en heeft een slank postuur. Naast deze man zoekt de politie getuigen die in de nacht van 9 op 10 september iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Juffersland in Leersum.
Ook het toilet in de gang raakte beschadigd
Ook het toilet in de gang raakte beschadigd © Politie Midden-Nederland

Waarom doelwit?

Het echtpaar dat in de woning woont zegt geen idee te hebben wie het op hen gemunt zou kunnen hebben. Wel sluiten ze niet uit dat mogelijk een familielid van hen het doelwit is geweest. Ze zijn ontzettend geschrokken. Ze hebben geluk gehad dat er geen brand is ontstaan. De bewoonster heeft vanwege haar gezondheid een zuurstoftank in huis, die had ook nog kunnen exploderen en daarnaast maakt ze gebruik van een traplift, wat voor haar de enige manier is om beneden te komen en de woning te verlaten.

Tips?

Heeft u informatie? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Fragment uitzending
Uitzending 22 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.