Agenten belaagd op Utrechtse kermis

Utrecht - Tijdens de kermis in het Griftpark keerde een grote groep jongeren zich tegen de politie. Politieauto's raakten beschadigd.

Vuurwerk

Vrijdagavond 24 september slaat de sfeer om op de kermis. Rond 20.00 uur wordt vuurwerk afgestoken en naar bezoekers gegooid. Rond 22.00 uur breekt er een grote vechtpartij uit waarbij zo'n 60 personen met elkaar op de vuist gaan.

Politie

Nog voordat toegesnelde agenten hun auto geparkeerd hebben worden ze bekogeld met van alles en nog wat; stenen, fietsbellen, asbakken, peper en zoutvaatjes. Eén van de stenen gaat dwars door een ruit, de agent in de auto wordt niet geraakt maar krijgt wel glas over zich heen. Van een andere politieauto wordt de band lek gestoken en het achterlicht vernield.

Gezocht

De politie zoekt de raddraaiers die agenten hebben bekogeld en de auto's hebben vernield. Daarbij is hulp van getuigen nodig. Uiteraard hoort de politie graag concrete namen van de daders. Maar ook wordt gezocht naar mensen die die avond misschien met hun telefoon filmpjes hebben gemaakt van de ongeregeldheden. Die vonden dus plaats vlakbij het Griftpark aan de Kleine Singel en de Blauwkapelseweg.

Tips?

Heeft u informatie? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 29 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.