Straatrover slaat man en rooft telefoon

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Een man uit Amersfoort wordt op zaterdagmiddag 25 september slachtoffer van een straatrover. Uit het niets krijgt hij een klap tegen zijn hoofd en wordt zijn telefoon uit zijn handen gerukt.

Kinderwagen

De man heeft boodschappen gedaan bij winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort en loopt met zijn zoontje in de kinderwagen over De Fantasie naar huis. Ondertussen belt hij zijn vriendin.
Terwijl hij in gesprek is krijgt hij een harde klap tegen zijn achterhoofd en wordt zijn telefoon uit zijn hand gerukt. Tegelijkertijd valt ook zijn bril op de grond. In een flits ziet hij dat een man op een fiets voorbijschiet en beseft hij dat deze man hem probeert te beroven van zijn telefoon.
In een reflex kijkt hij meteen of zijn zoontje in orde is. Dan ziet hij dat de straatrover de telefoon laat vallen en er snel vandoor gaat. Als hij zijn telefoon oppakt, blijkt dat zijn vriendin nog aan de lijn is.

Signalement

Omdat het allemaal heel snel ging, heeft het slachtoffer maar een summier signalement van de straatrover kunnen geven. Vermoedelijk gaat het om een man met een lichtgetinte huid, hij droeg zwarte kleding, had een capuchon op en reed op een vieze oude fiets zonder spatborden, het zou een mountainbike kunnen zijn.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van de straatroof en mensen die hebben gezien hoe de dader verder is gefietst.

Tips

Was u getuige of weet u wie deze straatrover zou kunnen zijn? Geef alles wat u weet door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Straatroof op klaarlichte dag in Amersfoort
Uitzending 6 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.