Instellingen

Oplichter steelt 7000 euro van bejaard echtpaar

© Politie Midden-Nederland
AMERSFOORT - Een oplichter weet maar liefst 7000 euro te stelen van een bejaard echtpaar in Amersfoort. Door middel van een babbeltruc krijgt hij de pinpassen van het stel in handen en wordt ook de pincode ontfutseld.

Nep-bankmedewerker

Eind juli gaat de telefoon bij het bejaarde stel. De 78-jarige vrouw neemt op en krijgt iemand aan de lijn die zich voordoet als bankmedewerker. Deze persoon vertelt haar een overtuigend verhaal over misbruik van hun bankrekening en weet de pincode van haar en haar man te ontfutselen. Hun bankpassen moeten ze meegeven aan iemand van de bank die niet veel later voor de deur staat.

Pinnen

De man die de passen ophaalt, komt diezelfde middag nog in beeld bij een pinautomaat, waar hij 7000 euro opneemt met de gestolen passen.
De verdachte staat zo'n tien minuten bij de pinautomaat en plundert de rekening van de slachtoffers.

Signalement

Het signalement van de pinnende man komt overeen met het signalement van de mann die de pinpassen 'namens de bank' kwam ophalen.
- donkergetinte huid
- 25 - 30 jaar
- stevig postuur
- donker, opgeschoren kroeshaar
- donkere jas, capuchon, beige bontrand
- accentloos Nederlands

Tips

Herkent u deze pinner? Hij moet gepakt worden, zodat hij niet door kan gaan met het oplichten van oudere mensen. Herkent u hem? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel anoniem naar M: 0800 - 7000.
Oplichter pint 7000 euro met gestolen pinpas
Uitzending 6 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.