Molotovcocktail tegen voordeur

© RTV Utrecht/Politie
UTRECHT - Bewoners van een woning in de wijk Terwijde krijgen de schrik van hun leven als er midden in de nacht een molotovcocktail tegen hun voordeur wordt gegooid.

Brand bij de voordeur

Het gebeurde in de nacht van zondag 17 op maandag 18 oktober. Rond 01:45 uur klinkt er een harde knal. De bewoners schrikken wakker. De vader van het gezin ziet dat er een kleine brand woedt bij de voordeur. Dat brandje weet hij snel te blussen. De ruit naast de voordeur blijkt kapot, doordat er een molotovcocktail tegenaan is gegooid. Gelukkig is de brandbom niet dóór de ruit gegaan, maar buiten ontbrand.
De ruit naast de  voordeur raakte beschadigd door de molotovcocktail.
De ruit naast de voordeur raakte beschadigd door de molotovcocktail. © Politie Midden-Nederland

Ongedeerd maar geschrokken

Meerdere buurtbewoners zijn er wakker van geworden. Eén van hen hoort na de knal iemand langs zijn woning rennen, kennelijk de brandstichter die er te voet vandoor gaat. Hij gaat naar buiten om te kijken wat er aan de hand is en treft de bewoners van de getroffen woning ongedeerd, maar geschrokken, aan.

Motief

De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over het motief van de aanslag. Daarnaast is de politie ook op zoek naar beelden. Buurtbewoners met een videodeurbel of bewakingscamera wordt gevraagd om de beelden van die nacht te bekijken en contact op te nemen, als daar iets verdachts op te zien is.
Heeft u rond het tijdstip van de brandstichting iets opvallends gezien in de omgeving van de Heinrich Bertéstraat in Utrecht-Terwijde? Of heeft u bewakingsbeelden waarop de brandstichter(s) te zien is? Geef alles door wat u weet via één van onze tiplijnen: 0800 - 6070 of geef uw tip anoniem door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Brandstichting met molotovcocktail bij woning in Utrecht
Uitzending 27 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.