Instellingen

11-jarige jongen belaagd door man met mes

© RTV Utrecht
WOERDEN - Een jongen van 11 uit Woerden fietst op een dinsdagmiddag van school naar huis. Onderweg komt hij een man tegen die hem achtervolgt en belaagt met een mes. Gelukkig weet de jongen hard weg te fietsen en blijft hij ongedeerd.
De jongen ziet de man lopen als hij over de Kwakelbrug fietst. Het valt hem op dat de man wat voorovergebogen loopt. Even later ziet hij de man weer lopen op de Hoge Rijndijk. Hij fietst de man voorbij.

Schelden

Plotseling begint de man te schelden en achter hem aan te rennen. De jongen fietst zo hard als hij kan door. Op de Lindenlaan haalt die man een mes uit zijn mouw en gooit 'm. De man mist, pakt het mes op en gooit nog een paar keer. Gelukkig wordt de jongen niet geraakt. Hij fietst hard door naar huis, waar zijn moeder de politie belt.

Verwarde indruk

De politie heeft op sociale media een oproep gedaan voor getuigen of mensen die menen de verdachte te kennen. Dat heeft meerdere meldingen opgeleverd van mensen die de man rond 5 oktober hebben gezien in de omgeving van de Leidsestraatweg en de Singel. De man maakte op hen een verwarde indruk.

Signalement

- lichtgetinte huid
- ongeveer 40 jaar
- mager postuur
- 1.80m
- kort donker haar
- donkerbruine ogen
- stoppelbaard
- dikke wallen onder zijn ogen
- leren jas met capuchon
- donkere broek
- donkere schoenen

Tips

Heeft u iets gezien of gehoord van deze vreemde, angstaanjagende situatie waarin de 11-jarige jongen zich bevond op dinsdagmiddag 5 oktober tussen 14.30 en 15.00 uur? Heeft u de man ergens gezien of weet u misschien wie het kan zijn? Geef alles wat u weet door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Man met mes achtervolgt 11-jarige jongen in Woerden
Uitzending 10 november 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.