Nepagent besteelt automobilist op A12

© Politie Midden-Nederland
DE MEERN - Een automobilist uit Reeuwijk is op de A12 bij De Meern beroofd door een man die zich voordeed als agent.

Citroën

Het slachtoffer rijdt donderdag 4 november over de A12 richting Utrecht. Ter hoogte van afslag Harmelen komt een zwarte Citroën C4 voor hem rijden. De bijrijder van die auto gebaart dat hij moet volgen naar de vluchtstrook. De bestuurder denkt dat het een politieagent is en volgt de Citroën.

Dashcam

De bestuurder heeft een dashcam in zijn auto. Op de beelden zijn de zwarte Citroën en de nepagent te zien.
Nepagent besteelt automobilist op de A12

Doorzoeken

Als ze eenmaal stilstaan op de vluchtstrook, stapt de bijrijder van de Citroën uit. Hij loopt naar de auto van de man uit Reeuwijk en laat een badge zien dat op een politiebadge lijkt. Hij opent het bijrijdersportier en vraagt in gebrekkig Engels om de autopapieren. Vervolgens sommeert hij de man om de autosleutel op het dashboard te leggen en zegt hij dat hij de auto wil doorzoeken.

Portemonnee

Het slachtoffer is nogal overvallen door de hele situatie en doet wat hem opgedragen wordt. De 'agent' doorzoekt de auto en haalt een portemonnee uit het handschoenenkastje. Dan zegt hij dat hij de papieren moet controleren en loopt naar zijn eigen auto. Hij stapt in en de Citroën rijdt weg.

Vluchtstrook

Het slachtoffer zit dan nog perplex in de auto op de vluchtstrook. Hij ziet dat de nepagent de portemonnee en de autosleutel uit het raam gooit en dat die spullen op de vluchtstrook terechtkomen. De bestolen bestuurder stapt uit en loopt over de vluchtstrook om zijn spullen op te rapen. De inhoud van de portemonnee, 1100 euro, is verdwenen.

Signalement

- lichtgetinte huid
- 35 - 40 jaar
- ongeveer 1.80m
- donkerbruin/zwart haar
- donkere wenkbrauwen
- beige bodywarmer
- lichte spijkerbroek
- gebrekkig Engels
- zwart mondkapje
Hij reed als bijrijder in een zwarte Citroën C4 met een witte kentekenplaat. Dat kenteken heeft niet naar een verdachte geleid.

Tips

Weet u wie deze nepagent in de zwarte Citroën is? Geef het door via de tiplijn 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.
Nepagent besteelt automobilist op de A12
Uitzending 8 december 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.