Gewapende overval bij autobedrijf in Mijdrecht

Mijdrecht - Op zaterdagavond 27 november zijn twee medewerkers van een autobedrijf in Mijdrecht overvallen door drie mannen. De slachtoffers dachten een zakelijke afspraak te hebben met het drietal. Maar die afspraak kreeg een onaangename wending.

Loods

De garage is gevestigd in een loods aan de Hoofdweg in Mijdrecht. Om 18.45 uur, op het afgesproken tijdstip, staan er drie mannen voor de deur. Ze gaan naar binnen. Er is dan nog niets aan de hand.

Vuurwapen

Maar na een tijdje haalt één van de drie ineens een vuurwapen tevoorschijn en bedreigt één van de medewerkers. Hij eist geld en zijn persoonlijke spullen. Het slachtoffer geeft hem wat hij vraagt. Dan gaan de drie mannen ervandoor in een kleine witte bestelbus. Ze rijden het terrein af, in welke richting is niet duidelijk.

Verdachten

Inmiddels is één van de verdachten aangehouden. In het kader van het onderzoek kan de politie nog niet vrijgeven om wie van de overvallers het gaat. Het signalement van verdachte 1 is gedurende het onderzoek aangevuld.
Verdachte 1
- donkere huidskleur
- ongeveer 1.75m
- 30 - 35 jaar
- ielig postuur
- heel lang haar, tot op de billen, bovenop wat losser kroezig haar en mogelijk droeg hij twee staarten
- tatoeages op vingers, beide handen, waarschijnlijk zijn dit letters
- hij droeg een lange zwarte jas
Verdachte 2
- lichte/lichtgetinte huid
- 1.80m
- 25 jaar
- verzorgde, korte baard
- zwart colbert, wit overhemd
Verdachte 3
- donkere huid
- 1.65m
- 18 jaar
- kaal
- blauw chirurgisch wegwerpmondkapje

Getuigen

De politie zoekt getuigen die hebben gezien dat drie overvallers over het parkeerterrein liepen of in een witte bestelbus reden op de Hoofdweg.

Tips

Was u getuige of heeft u andere informatie die kan helpen deze daders te vinden? Pak dan de telefoon en bel de tiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 8 december 2021 & 20 juli 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.