Straatrovers in brommobiel beroven fietsers

AMERSFOORT - Geen dikke Audi of BMW, deze straatrovers verplaatsen zich in een luidruchtige brommobiel en hebben de muziek op standje tien.
Een soortgelijke brommobiel, hoekig model
Een soortgelijke brommobiel, hoekig model

Donkerblauwe brommobiel

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 december fietsen twee jongens over de Columbusweg richting de Lageweg. Daar zien ze een brommobiel rijden en het valt hen op dat 'ie flink wat herrie maakt plus dat de inzittenden de muziek heel hard hebben staan. Het 45-km/u autootje is donkerblauw en hoekig, het merk is onbekend.
De luidruchtige brommobiel maakte een hele tocht
De luidruchtige brommobiel maakte een hele tocht © Google Maps

Ongemakkelijk

Een heel stuk verder, bij de kruising van de Rustenburgerweg met de Weg van de Vrijheid haalt de brommobiel hen in en stopt opnieuw. De jongens krijgen er een ongemakkelijk gevoel bij, maar fietsen gewoon door. Als ze ter hoogte van de kruising met de Dominee Rijperstraat zijn, haalt de brommobiel hen wéér in, stopt en dan stappen er twee jongens uit.

Beroofd

De bijrijder komt naar hen toe en pakt één van de twee stevig vast. Hij eist zijn spullen, die geeft het slachtoffer en dan gaan de straatrovers ervandoor. In hun brommobiel rijden ze weg in de richting waar ze vandaan kwamen.
Verdachte 1, bijrijder
- man
- ongeveer 1.75m
- mager postuur
- zwarte bivakmuts
- zwarte jas
- zwarte spijkerbroek
- zwarte handschoenen
Verdachte 2, chauffeur
- zwart gekleed
- stevig postuur
- zwarte bivakmuts

Getuigen

De straatrovers hebben hun slachtoffers over een lange afstand gevolgd; vanaf de Lageweg tot aan de Dominee Rijperstraat. De politie hoopt dat er mensen zijn die de twee in hun luidruchtige brommobiel hebben gezien en meer kunnen vertellen over de jongens die erin zaten.
Heeft u de straatrovers in hun donkerblauwe brommobiel gezien? Of heeft u een vermoeden wie het zijn? Geef het door via de tiplijn of via Meld Misdaad Anoniem. En doe dat vooral als u óók door deze twee straatrovers bent belaagd.
Straatrovers in brommobiel
Uitzending 8 december 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.