Blinde vrouw (77) twee keer beroofd in eigen woning

© RTV Utrecht
UTRECHT - De politie zoekt getuigen van twee woninginbraken bij een blinde vrouw in Utrecht. Op donderdagavond 18 november en dinsdagavond 30 november drong iemand de woning aan de Turkooislaan in Utrecht binnen.

Blindengeleidestok

Het slachtoffer zit op 30 november in haar woonkamer met de televisie aan, als plotseling een man naast haar staat. Hij zegt dat ze moet blijven zitten. Ze is totaal verrast door zijn aanwezigheid. Ze wil 112 bellen, maar hij pakt haar telefoon af. Hij pakt ook haar tas, blindengeleidestok, huissleutels en een braille typemachine. Dan gaat hij ervandoor.

Sieradenkistje

Op donderdagavond 18 november was er al een kistje sieraden bij haar thuis weggenomen, met daarin onder meer een bijzondere hanger uit Egypte. Hoewel het slachtoffer dat niet zeker weet, denkt zij dat het dezelfde dader was.
De politie heeft het huis van de vrouw van nieuwe sloten laten voorzien. Agent Puck Heijting helpt het slachtoffer waar ze kan. Ze vindt het ongelofelijk hoe iemand het in zijn hoofd haalt een blinde vrouw in haar eigen huis te overvallen. "Het is heftig als zoiets in je eigen huis gebeurt. Dat is de plek waar je veilig moet zijn, altijd."

Getuigen

Omdat de blinde vrouw geen signalement kon geven, is er niets bekend over het uiterlijk van de dader. "Hij had wel een jonge stem volgens het slachtoffer, maar wat is jong? Dat kan iemand van 20, 30 of 40 zijn of iemand die sowieso een jonge stem heeft. We kunnen op dit moment dus nog weinig zeggen over degene die binnen is geweest", zegt agent Puck.
De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben opgemerkt op of rond de Turkooislaan op 18 november rond 20.00 uur of op 30 november rond 22.20 uur.

Tips

Heeft u iets verdachts gezien of heeft u een idee wie deze inbreker is? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Blinde vrouw twee beroofd in eigen huis
Uitzending 15 december 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.