Agente geschopt en geslagen door omstanders

Breukelen - Als een agente tijdens nieuwjaarsnacht een man wil aanhouden wordt ze tegen haar hoofd geslagen en geschopt. Ze loopt een flinke hersenschudding op.

Busstation

Vlak na de jaarwisseling, rond 12:30 uur, zagen de agente en haar collega's een man zwaar vuurwerk afsteken bij het busstation. Hij had schade aangericht aan een bushokje, een prullenbak en verkeersborden. Toen ze hem wilden aanhouden rende hij weg. De agenten wisten hem in te halen en aan te houden, maar toen gingen zijn familieleden zich ermee bemoeien. Twee van hen gaven de agente daarbij een paar harde klappen en trappen tegen haar achterhoofd. Haar collega liep een breuk in zijn hand op. Eén van die twee familieleden kon worden aangehouden.

Wachtkamer

De agente en haar collega gingen naar het Antoniusziekenhuis in Utrecht Leidsche Rijn om zich aan hun verwondingen te laten behandelen. Toevallig kwamen ze in de wachtkamer bij de huisartsenpost de derde verdachte van het incident in Breukelen tegen. Die was ook gewond geraakt. De agenten wilden hem daar aanhouden, maar ook dat ging niet zonder slag of stoot; de verdachte verzette zich en uitte daarbij de nodige bedreigingen.

Gezin

Op het moment dat de verdachte met veel heisa werd aangehouden zat er een gezin in de wachtkamer dat getuige was. De politie wil die mensen graag spreken. Dat lukte op dat moment door alle hectiek niet. Het incident in de wachtkamer vond rond 03:00 uur plaats.

Hersenschudding

De agente liep door de klappen en schoppen een flinke hersenschudding op. Ze zit nog steeds thuis en kan niet sporten. Andere dagelijkse activiteiten zijn ook moeilijk.
Het heeft een enorme impact op haar dagelijkse leven. Een uurtje tv-kijken of even boodschappen doen, dan zit de dag erop en dan is de rest van de dag gevuld met rust en hoofdpijn die overheerst.
David van Eijndthoven, teamchef van de agente

Aanhoudingen

In deze zaak zijn drie mensen aangehouden: een vader en zijn twee zonen van 19 en 26. Geweld tegen agenten wordt zeer hoog opgenomen en het OM eist tegen dit soort verdachten zware straffen. De politie wil ook dat deze drie agressieve types hun straf zullen krijgen en heeft daarbij de hulp van getuigen nodig. Was u getuige van het incident op het busstation in Breukelen of in de wachtkamer van de huisartsenpost in Utrecht Leidsche Rijn, pak dan nu de telefoon en bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 19 januari 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.